View Single Post
Vechi 26.06.2008, 15:55:43
Leinarius Leinarius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 27.09.2007
Implicit

Nu te duce, frate, la acele femei... Zici ca vei cere iertare pe urma? Pai cum sa ceri, daca nu te caiesti? Oare Dumnezeu nu vede inima ta?

Fereste-te de asemenea fapte, ca sunt rele... Am gresit si eu la fel, facand pacat cu gandul ca ma iarta Dumnezeu... Stii cate lacrimi am varsat pe urma cu amaraciune, stiind ce uriciune am putut gandi si face??? Te marturisesti, se roaga parintele, te rogi si tu... Dar gura ta spune "Iarta-ma, Doamne" si inima ta spune "dar totusi, poate bine am facut, poate nu am gresit..." Domnul nu se uita la gura ta ci la inima, iar Hristos, Care sta inainte la scaunul marturisirii si peste umarul preotului asculta marturisirea ta citeste cartea inimii, nu asculta vorbele...

Preotul, daca e in har, va primi indemn sa iti dea canon... Canon greu si mustrare, toate spre indreptare...

Problema ta nu e fecioria: NU o mai ai demult pe cea adevarata, dupa cum marturisesti... Nu mai esti pur, caci e mai rea o inima neinfranata decat un trup desfranat... Degeaba tii trupul departe de femei cand inima ta tanjeste dupa ele... Unul care a gresit cu trupul si se caieste mai degraba capata dezlegare si iertare, Domnul iubeste pe cel intors...

Problema ta e indaratnicia... Am fost la fel ca tine de indaratnic, m-am mandrit in sinea mea si am zis ca Domnul ma va intelege... de fapt cautam ca Dumnezeu sa ma "scuze" nu sa ma ierte... In primul rand ca trebuie sa te ierti singur... Iar dupa ce vei face fapta... Greu te vei impaca cu ingerul tau, care ori de cate ori vei cauta in constiinta ta iti va arata nedreptatea pe care ai facut-o tie insuti...

Sfatul meu catre tine este sa te rogi cat de mult poti, roaga-te fierbinte, roaga-te pana la lacrimi si cere mila si intarire...

Eu dupa pacatul meu am fost la fel de prost, iar Domnul m-a mustrat in multe feluri, trimitand insa si indemnul de indreptare... Multumesc Maicii Domnului si acum ca din prostul care eram mi-a deschis ochii rugaciunea ei, eu fiin nascut in ziua ei, pe 8 septembrie... Cat am suparat-o eu pe Preacurata Nascatoare de Dumnezeu, stie ea... Si totusi, din rugaciunea ei cred sincer ca s-a indurat Hristos de prostul de mine...

Acum am familie si copii, iar in casa noastra, slavit fie Domnul, e pace si iubire. E minunea lui Dumnezeu in inima omului, iar harul Lui este cel vindecator.
Astfel ca te sfatuiesc ca sa nu te opresti din rugaciune.
Cand vei fi vazut fapta ta si cine esti atunci mergi de te spovedeste...

Spune duhovnicului ce te apasa, spune ce ai facut - vei vedea cum lucreaza Dumnezeu si ce cinste este in Biserica. Mila lui Dumnezeu este nesfarsita pentru cei care o cer.
Cauta mila si iertare, nu scuze.

Dumnezeu sa te intareasca in dreapta socoteala si sa iti dea pace!