Subiect: De ce Eva?
View Single Post
Vechi 27.06.2008, 22:14:47
Askeladd Askeladd is offline
Senior Member

Data înregistrării: 11.06.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dia20_diana
De ce a fost ispitita prima data Eva si nu Adam? sau de ce nu au fost ipititi amandoi deodata?
Fiindca Eva era mai greu de convins. A trebuit sarpele sa vorbeasca mult ca sa o convinga, insa Adam a acceptat marul fara nici un cuvant. Decat sa-l convinga pe Adam primul si apoi Adam sa nu reuseasca sa o convinga pe Eva, mai bine invers.

Eva:
Citat:
Geneza 3:1 Sarpele era mai siret decat toate fiarele campului pe care le facuse Domnul Dumnezeu. El a zis femeii: "Oare a zis Dumnezeu cu adevarat: "Sa nu mancati din toti pomii din gradina?"
Apoc 12.9;Apoc 20.2;Mat 10.16;2Cor 11.3;
Geneza 3:2 Femeia a raspuns sarpelui: "Putem sa mancam din rodul tuturor pomilor din gradina."
Geneza 3:3 Dar despre rodul pomului din mijlocul gradinii, Dumnezeu a zis: "Sa nu mancati din el, si nici sa nu va atingeti de el, ca sa nu muriti."
Gen 2.17;
Geneza 3:4 Atunci sarpele a zis femeii: "Hotarat, ca nu veti muri:
Gen 3.13;2Cor 11.3;1Tim 2.14;
Geneza 3:5 dar Dumnezeu stie ca, in ziua cand veti manca din el, vi se vor deschide ochii, si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul".
Adam:
Citat:
Geneza 3:6 Femeia a vazut ca pomul era bun de mancat si placut de privit, si ca pomul era de dorit ca sa deschida cuiva mintea. A luat deci din rodul lui, si a mancat; a dat si barbatului ei, care era langa ea, si barbatul a mancat si el.

Adam a acceptat marul doar asa, fiind dat de Eva:
Citat:
Geneza 3:12 Omul a raspuns: "Femeia pe care mi-ai dat-o ca sa fie langa mine, ea mi-a dat din pom si am mancat."
Eva a trebuit sa fie "amagita":
Citat:
Geneza 3:13 Si Domnul Dumnezeu a zis femeii: "Ce ai facut?" Femeia a raspuns: "Sarpele m-a amagit, si am mancat din pom."
Reply With Quote