Citat:
În prealabil postat de Va_iubesc
Locuiesc intr-o tara majoritar catolica. Peste o luna, Biserica Ortodoxa va organiza o zi cand catolicii si protestantii vor veni sa vada o prezentare a Bisericii noastre. Deci vor veni sa asiste la Sf. Liturghie, apoi vor ramane vreo trei ore sa vada o prezentare a Bisericii Ortodoxe si apoi raman la vecernie. Preotul de aici va prezenta cam o ora. Vor veni si niste maicute si un monah care vor vorbi despre monahism cam o ora. Eu as putea avea cam o ora la dispozitie. Nu stiu ce sa le prezint. As putea sa le arat niste poze sau filmulete (cu duhovnici, spre exemplu – o sa le traduc). Sau poate sa le pun un filmulet cu Lumina Sfanta de la Ierusalim? Nu prea stiu. Daca aveti o idee, va rog sa-mi spuneti. Sa va inspire Domnul! Multumesc anticipat.
Elena
|
Draga Elena,
Nu stiu daca mai e valabila invitatia ta, poate ca intre timp deja te-ai hotarat ce sa prezinti in ora respectiva. Ma gandeam ca ar fi bine sa rezervi ceva timp si pentru relatarea unor evenimente care ti-au marcat viata personala, vazute prin prisma credintei tale crestin-ortodoxe. Nu ma indoiesc ca ai avut si tu "sincope", ca toti oamenii, cand l-ai strigat pe Dumnezeu in ajutor si el ti-a fost aproape. Filmuletele sunt bune desigur, dar nimic nu ramane in memoria auditoriului mai mult decat o fapta de viata. Daca nu gasesti de cuviinta de povestit din viata ta, atunci povesteste din viata sfintilor pe care ii cinstim, a parintilor despre care ai citit, sunt sigura ca o sa gasesti tu ceva semnificativ.
Si o ultima sugestie : ma gandesc sa le prezinti si niste imagini/ fotografii/ diapozitive cu bisericile noastre din Romania, sa vada si ei ce fel de casa ii facem noi lui Dumnezeu. Arhitectura ortodoxa este calda si primitoare, nu se compara nici pe departe cu bisericile catolice sau protestante.
Dumnezeu sa iti ajute !
Mirela