View Single Post
Vechi 28.06.2008, 21:47:02
dragomirna dragomirna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eutifiev_EMI
Cu totul de acord, exceptie facand afirmatia: "...nu cred ca vointa omului poate fi controlata ...", aici TREBUIE sa fim mai prudenti. Vointa este si poate sa ne fie independenta celorlalte influiente, sau sa depinda de noi PANA LA UN MOMENT DAT !

De pilda, poti sa alegi de multe ori in viata binele sau raul, insa la un moment dat, cand se ajunge la ABUZ, atunci nu faci nimic altceva decat "sa te vinzi".

Un caz concret. semnul fiarei 666.Primind acest semn pe "frunte sau pe mana dreapta", nu inseamna decat sa iti vinzi propria vointa si astfel sa devii, fie un sclav al diavolului, in cazul de fata,(Sa fereasca Dumnezeu pe toti) fie un rob al libertatii .
Alegerea este de partea ta.
Gandeste-te bine! Sunt lucruri pe care le alegi o singura data in viata si de care depinde destinul, viitorul tau !!!
Si nu uita deviza : Libertatea este de partea ta, viata ta este in mana Lui! Alege viata ca sa traiesti .
Ai dreptate. Cand tentatiile sunt prea mari, si nu avem scut si sprijin pe Domnul, cadem foarte repede, nici nu ne dam seama, decat abia dupa ce caderea a avut loc... Dar cand e vorba de abuz, in primul rand trebuie sa constientizam ca suntem abuzati, adica aproape siliti sa cadem, si sa nu acceptam abuzul, apoi daca vom cere si ajutorul lui Dumnezeu, vom reusi sa ne pastram intregi, si vointa libera - e un pleonasm de fapt, de aceea cred ca vointa nu poate fi cu adevarat robita, decat daca ne lasam amagiti, dar si atunci exista din fericire cale de intoarcere. Cazul cu "semnul fiarei" nu cred ca e unul concret, pt ca e destul de interpretabil, si nu trebuie sa devenim habotnici sau fanatici.
Reply With Quote