Salutare !
Se face ca sunt impreuna cu o fata de ceva timp si pe zi ce trece atractia trupeasca pare a fi din ce in ce mai mare. Ea a propus sa ne cununam inainte de a face un act sexual impreuna cu motivul ca asa Dumnezeu ne va ajuta mai mult in ceea ce ne propunem impreuna, motivatie cu care sunt perfect de acord. Ea este insa mai credincioasa decat mine, mai deschisa fata de Dumnezeu, eu ... cred in El, am frica de El insa cand eram in tara nu treceam prea mult prin Sfanta Biserica. Suntem amandoi in afara tarii iar bisericile ortodoxe sunt mai putine, dar am fost amandoi de cateva ori.
Ea este botezata pe stil vechi si eu pe cel nou, iar ca nunta sa se poata face, trebuie ca unul dintre noi sa treaca pe celalalt stil. (Citeam intr-un alt topic cum ca femeia trebuie sa treaca pe stilul pe care a fost botezat barbatul si nu invers. Conteaza cine trece pe alt stil ? Tind sa cred ca ramane la aprecierea cuplului.
Cum in tara in care suntem nu este o biserica pe stil vechi(eu sunt cel dispus sa trec pe stil vechi), suntem nevoiti sa ne intoarcem in Romania.
Acum apare o alta "problema" si anume... ea este verisoara primara a cumnatului meu, iar problema care apare este daca noi suntem rude sau nu si daca ne putem cununa sau nu in acest caz? Din cate stiu, sunt interzise casatoriile intre rudele de sange, ori eu in acest caz singurele rude de sange sunt eu cu sora mea si cumnatul meu cu verisoara ei(prietena mea).
Din cate am inteles, ca o cununie sa se poata face corect pe respectivul stil, trebuie ca unul dintre cei doi sa fie "supus" Tainii Mirungerii care, din cate am citit aici, se face cu acel ulei sfintit care contine 40 de mirodenii.
Ce nu am inteles eu este... se face mirungerea doar daca botezul nu s-a facut corect. Sunt botezuri care nu se pot face corect ? Scufundarea pruncului de Trei ori are loc la fiecare botez din cate stiu.
In cazul meu mirungerea este ceva care completeaza botezul si care imi face trecerea de la stil nou la stil vechi. Gresesc ?
Ce ma framanta mai mult este daca noi suntem rude sau nu, daca ne putem cununa sau nu.
Va multumesc pentru rabdare si va astept opiniile. Doamne ajuta !
|