View Single Post
Vechi 29.06.2008, 18:13:57
costel's Avatar
costel costel is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.09.2006
Implicit

Bine ai venit Sabin. Rude sunteti, dar ce este important e ca gradul vostru de rudenie va permite sa va casatoriti. Cat despre a doua problema cine trebuie sa treaca la confesiunea celuilalt, intalnim mai multe tipuri de raspunsuri. Pe de o parte ti se va spune ca nu-i important - stil vechi, nou, important e sa fiti fericiti. Insa, de cele mai multe ori aceste raspunsuri vin din partea celor care nu inteleg cum se cuvine confesiunea din care fac parte. Nu-i usor sa renunti la identitate. Pentru mine ortodoxia, e legata de persoana mea si a renunta la ea, inseamna a renunta la modul deplin de a ma impartasi de Dumnezeu. Pe de alta parte vei primi raspunsuri de genul - eu asa am fost nascuta, crescuta si asa vreau sa mor. Bine, bine, dar una e sa te nasti si sa cresti intr-un loc care este in jurul lui Hristos si alta sa te nasti si sa cresti in El. Asa ca sa fim cu luare aminte ca nu toate confesiunile sunt la fel si nu au aceeasi tinta. Mai sunt si alte tipuri de raspunsuri, dar cred ca nu-i cazul sa le mai mentionez. Acum daca am raspuns eu primul, iti spun ca daca ramai in ortodoxie, va veti bucura de Lumina. Acum depinde de voi ce vreti sa obtineti de la viata.
Cat despre botez, el este valid in general, conditia este ca el sa fie savarsit de o persoana botezata ortodox. Iar cat priveste mirungerea - au fost cazuri in istorie cand s-a aplicat doar ea, cazuri cand s-a aplicat si botezul. Sa ne spui ce ai ales, ca sa-ti spunem daca e nevoie si de mirungere. Biserica cunoaste doua moduri de a raspunde la astfel de probleme - prin acrivie si iconomie.
Reply With Quote