Revin la concluziile pe care, cine doreste, poate să le descopere si supra (acum le reformulez, spre a nu mai pluti în teorie ori filosofie, cum îmi reprosează cineva): Pr. Daniel Corogeanu împreună cu măicutele de la Tanacu nu s-au abătut de la practicile ortodoxe (personal, am asistat la o exorcizare la Sihăstria în urmă cu zece ani; e drept, că femeia respectivă nu era violentă precum Biata Irina Cornici, doar urla ininteligibil, se zvîrcolea pe jos etc. si nici nu optase pentru călugărire, ci era o simplă mireană). Preotul întemnitat nu este vinovat de crimă, asa cum a considerat tribunalul, ci doar că a aplicat regulile medicale într-o biserică (în spitale se efectuează legarea - sau ca să-i facem pe plac lui "mirean", RĂSTIGNIREA - de paturi fără ca vreunui legiuitor să-i treacă prin cap să-i dea pe medici si pe asistente pe mîna justitiei, pentru "privare de libertate"!!), spre a mentine "pacienta" sub puterea rugăciunilor si că a stăruit în aceste rugăciuni mai mult decît i-o permiteau nivelul duhovnicesc atins, în momentul respectiv. Cîte morti nu se produc zilnic în spitalele României, nemediatizate, ne..."procesate" etc. etc.?! Cu toate acestea, cîte procese de "mal praxis" s-au instrumentat pînă acum? În afara aceluia intentat d-rului Ciomu (desigur, fiindcă era vorba despre un organ ce place enorm mass-media!) nu-mi amintesc vreunul! Dar la Tanacu a fost prilejul de a se lovi în oamenii BOR, în traditia maslului, în crestinism s.a.m.d. După opinia mea, Irina Cornici nu se putea vindeca; erau prea grave afectiunile ei trupesti si mai ales sufletesti. În rîvna sa (ori, dacă preferați: în ambitia, în orgoliul său profesional), pr. Corogeanu a vrut ceea ce, o stim din Evanghelie, nici apostolii de talia acelora pe care i-am celebrat astăzi n-au izbutit!
Cît despre subiectul ecumenist, atins în treacăt de cineva, spre cinstea lui, pr. Daniel Corogeanu era de aceeași parte a baricadei ca si pr. Iustin Pîrvu, pr. Arsenie Papacioc s.a. Mă întreb dacă nu si acesta a fost un motiv pentru care BOR, prin ierarhii săi, a reactionat tardiv la "cazul Tanacu"!
|