Subiect: Forma bisericii
View Single Post
Vechi 29.06.2008, 23:53:06
matad matad is offline
Banned

Data înregistrării: 14.04.2008
Implicit

Din argumentatia multor culte ,in special a celor istorice dar si protestante ,VT e privit ca o "scoala primara" pentru cunoasterea lui Dumnezeu. Se merge pe traseul ca Legea (cuprinsa in VT) nu mai e valabila ci doar credinta in Isus Hristos . (oare cine le-o fi vorbit de-a lungul atitor mii de ani).Eu inteleg ca s-a renuntat la forma ,nu si la esenta.
Am urmatoarele nedumeriri.
De ce forma bisericilor copiaza si astazi forma cortului sau a templului ,acestea facind parte din Legea veche ?! De ce se mai tamiiaza si se miruiesc lucruri materiale
inerte fara viata?
Daca Legea celor 10 porunci care reflecta caracterul lui Dumnezeu si deci a lui Isus Hristos si desprea care se afirma in VT si NT ca ea va fi pusa in inimile noastre pentru a ne transforma prin credinta in fii ai lui Dumnezeu-de ce este data la o parte doar pentru a nu sta in fata doctrinei implementate in biserica?
Prin Legea morala ,Dumnezeu ne-a aratat un drum prin care vrea sa ne ne apropie de El si prin care recunoastem pacatul care este in noi.Un drum greu ,al sfintirii fiecarui suflet care crede si isi doreste sa mearga pe aceasta cale.( in acceptiunea ca sfint inseamna pus deoparte si nu vreo transformare magica)
Din cite am inteles ,Mintuitorul a eliberat ritualul si traditia iudaica de legile ceremoniale date prin Moise ,care au fost dezvoltate la cort si la templu.Dar nu si Legea morala pe care a explicat-o foarte clar si pe care a trait-o in deplina legatura cu Tatal,si pe care a implinit-o spre intelegerea noastra.
Reply With Quote