View Single Post
Vechi 01.07.2008, 12:26:08
Mirean Mirean is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.03.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MihaiFloarea
Multumesc, "mirean", pentru promptitudinea răspunsului. Constat însă că nu ti-ai clintit cu mult pozitia initială, situatie în care, în alte circumstante, m-ar fi obligat la felicitări... În cazul Tanacu, regret, gresesti fundamental, bazîndu-te exclusiv pe ceea ce s-au întemeiat dintotdeauna ateii, liber cugetătorii și păgînii: RATIUNEA UMANA. Acolo, la mînăstirea aceea uitată de ierarhi si de civilizatie, unde s-a muncit pe rupte ani de-a rîndul în numele Domnului (ceea ce a stîrnit, deopotrivă, aprecierea mirenilor localnici si a celor veniti de la mari distante - toti cu alte vedrei decît ale d-tale, de bună seamă! - dar si mînia dracilor), acolo, la Tanacu, stimate domn, a fost vorba de o picătură de vointă divină, ceea ce nu încape, din nefericire, decît rarisim în discutiile unora de formatia exclusivista a d-tale! Nu lungimea de zile a cuiva contează dinaintea lui Dumnezeu, ci mîntuirea!...
Conform învătăturii bisericii ortodoxe, ar fi trebuit să nu-ti mai fi răspuns demult pe acest forum, căci d-ta ai ochi de văzut dar esti tinut să nu vezi; ai urechi de auzit si esti tinut să nu auzi (reciteste, rogu-te, dacă vrei să întelegi paradoxul, Marcu 16, 11-14 etc. etc.)... O fac, totuși, din inertie/deformatie - zi-i cum doresti! - pedagogică.
Iartă-mă, te rog, pentru duritatea celor scrise în această problemă deloc simplă: am socotit însă că modalitatea aceasta directă e nimerită ca să ne definim odată pentru totdeauna pozitiile. Ti-as rămîne recunoscător dacă-ti vei aminti să te rogi si pentru mine, asa cum voi face, la rîndu-mi, pentru d-ta, bineînteles dacă-mi vei aproba gestul crestinesc.
Evitati, in continuare, fondul problemei, adica respectarea canoanelor si practicilor/cultului ortodox. Nimeni nu neaga buna intentie a lui Corogeanu, dar rezultatele sunt evidente...

Nu stiu daca eu sau dvs suntem "tinuti" sa nu vedem si sa nu auzim (credeti-ma am sesizat ... metafora). Cred, totusi, ca gresiti atunci cand il aprati pe Corogeanu. Fie si numai pentru faptul ca parerea dvs este straina de BOR.

De altfel, Corogeanu, ca persoana este irelevant in discutia de fata. El este un simbol, un reprezentant a ceea ce NU trebuie sa se intample in BOR, un reprezentant al celor care inventeaza practyici straine de Ortodoxie.