Citat:
În prealabil postat de iosif
Tinerii au totusi conceptii diferite fata de cei din generatiile mai vechi, au alte viziuni si alt comportament, nu crezi?
Crezi ca nu reprezinta asta o noua provocare pentru Biserica?
|
Nu cred ca au conceptii diferite. Sunt acelasi conceptii dar imbracate intr-o alta haina.
Provocare pentru Biserica? ??? E trist daca Biserica trebuie sa lupte ca sa atraga pe fiul ratacitor inapoi. Sunt de acord cu Traditie2. Biserica nu are rost sa se schimbe. Este adevarat ca Biserica schimba unele lucruri. Dar schimbarile pe care le face sunt de fapt pogoraminte. Si e trist asta. Sunt multe rugaciuni din timpul Liturghiei care se spun in taina ca omul sta prea mult in picioare dar nu e nici o problema cand preotul pomeneste pe fiecare. Aceasta e dinamica Sf. Traditii???? Mie nu mi se pare. Eu nu am 14 ani de cand sunt intors spre Hristos ci numai 2 ani. Dar spun ca n-as vrea sa se schimbe nimic din tot ce tine de Biserica ci mai mult as fi vrut sa se revina la ceea ce era inainte. Pentru ca chestia e cum a spus-o un calugar de la Manastirea Nicula: Cel care a cunoscut intunericul si apoi a cunoscut lumina nu va putea fi convins sa renunte cat de putin la lumina. La fel si in cazul meu si cred ca la fel si in cazul lui Traditie2. Si pentru cineva care l-a cunoscut pe Hristos dupa ce a cunoscut pacatul va spun ca parintii acelei persoanre ar putea sa o numeasca pe acea persoana fanatica. Asa ca Biserica n-are nimic de schimbat pentru a-i atrage pe tineri. Eventual, sa-si desavarseasca invataturile.