Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 03.07.2008, 16:00:00
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristitodoran
Daca viata mi-ar atarna de un fir de par as avea mai multe sanse sa scap daca as incerca sa ma salvez decat sa ma rog la nu stiu ce divinitate.
La inundatii si alte distrugeri nu cred ca rugaciunile au construit digurile si au ajutat la reconstruirea caselor.

Eu am fost dus la biserica de mic, ma duceam in fiecare duminica pana in clasa a 9-a, ma impartaseam etc. Apoi dupa ce am cunoscut coruptia si ipocrizia care exista in cler si printre credinciosi nu am mai fost de acord cu biserica. Apoi am zis cineva tot a trebuit sa creeze universul, imposibil, nu se poate, dar mi-am dat seama ca acest lucru este un paradox, caci si creatorul trebuia creat de cineva si asa mai departe. Iar dupa cum observam in natura ordinea evolutiei este simplu -> complex, nu ultra-complex -> simplu. Nu facem mai intai biserica si apoi caramida. Am ajuns la aceste concluzii si altele mai complexe pe parcursul a 6-7 ani printr-o gandire din ce in ce mai sceptica.

Minte limpede si sanatate.
deci se pare ca atunci cand erai mic ai avut minte limpede shi sanatate dar tzi-ai pierdut-o din cauza teoriilor lui gLumeail care te invatza sa te salvezi singur...

dar daca shansele tale sa scapi ar fi nule, asha cum sunt in cazul in care sevrajul patimii nu te mai lasa sa scapi fiindca inadanc te tzine Veliar cu o putere intr-aramata, atunci ce faci? caci nu vezi, nu shtii, nu potzi, nici macar nu eshti capabil sa vrei sa te mantuieshti... simplu, te rogi shi plangi... caci nu itzi dai seama nici macar ca mergi la moarte duhovniceasca shi sinucidere cu mare veselie shi o faci pentru slava de la oameni... deci ce mai ai de facut, sa sfidezi sfidarea sau sa te rogi... caci deshi nu mai exista nicioshansa, celui ce nadajduieshte in Dumnezeu, Acesta ii mai deschide o shansa de mantuire shi scapare caci nimeni nu gresheshte care nadajduieshte in Domnul...

dar se pare ca nu shtii de unde au venit inundatziile shi alte distrugeri... poi de la Hristos pentru pacatele celor ce nu se roaga... shi pentru pacatele amarnice ale celor ce se roaga... atragandu-shi asupra lor pedeapsa, dar in furtuni shi dezastre vine shi Hristos... deci sa nu ne fie frica... ca nu ne va lasa singuri...

unii se bazeaza pe diguri... dar nu pe alea ne-a cerut sa le ridicam Hristos ci pe altele... asha e shi cu pacatul, vine o furtuna mai mare shi le sparge shi face baltzi asha cum a facut Dunarea nu demult...

auzi acolo sa citeshti Biblia ca sa ajungi ateu... poi asha patzesc unii care fiindca n-au mai dat pe la Biserica de cand erau mici le este mai ushor sa osandeasca shi sa gaseasca motive decat sa-shi aminteasca pentru ce l-a parasit pe Hristos...

dar e bine ca se vede ca macar ii pare rau... ca altfel n-ar mai fi postat ca sa ne convinga de durerea lui... daca tzi-ai pierdut credintza, "cauta sa te pui la punct" cum spune parintele Papacioc... sa vezi ce shi cum shi de ce... caci "celui ce cere i se va da shi celui ce bate i se va deschide"...

dar e trist sa aflii cum te-a inghitzit shcoala shi filozofii materialismului shtiintzific... mai bine ramaneai mic shi te-ai fi mantuit... asha itzi va fi greu sa depasheshti aceasta durere, sa luptzi sa te lashi pe tine insutzi, nu gLumii ci ca sa ascultzi iarashi... poate mai shtii Crezul... poate mai shtii o rugaciune...
3.2.1.x???:(:(