Subiect: Crucea catolica
View Single Post
Vechi 03.07.2008, 18:25:16
emanuel2007
Guest

Implicit

catolicismul este o religie imbratisata cu drag de cei superficiali , care vor sa limiteze religia numai la activitati sociale in numele divinului ... eu am multe rude catolice care se lauda ca fac dimineata un tatal nostru si ca manaca fara carne in postul mare si cam atata ... cand ma vad pe mine ca tin fara ulei in postul mare crapa de ciuda , nu stiu cum s-o mai potriveasca ca sa fie si ei in regula ... eu nu prea am treaba cu ei ... sunt oameni superficiali , iar pe cei ca mine ii considera exagerati ... sunt foarte ecumenisti dar numai cu scopul de a converti la catolicism , de unde se vede ca sunt niste mincinosi ... ma rog , treaba lor ... superficialitatea nu are ce cauta in ortodoxie ... numai omul profund religios este un bun ortodox ... iar pentru a fi un bun catolic trebuie sa fii un bun rationalist , in sensul lumesc al cuvantului ... ei au o teologie bazata pe o logica lumeasca ca la drept ... noi avem o teologie bazata pe o logica hristocentrica , care izvoraste din rugaciune ... papii daca nu ar fi fost papi , ar fi fost cel mai sigur niste procurori sau judecatori mediocri , nici macar buni ...
Reply With Quote