Citat:
În prealabil postat de anita
Parintele meu duhovnic spunea despre atei ca si ei trebuie sa dovedeasca ,sa arate ca nu exista Dumnezeu.
|
Din punct de vedere stiintific orice cercetator care vine cu o ipoteza (a nu se confunda cu o teorie), in cazul nostru: "Dumnezeu exista, si eu, ateul, o sa ajung in iad!" trebuie ca el sa o DEMONSTREZE pentru a fi luata in considerare de ceilalti cercetatori. Nu INVERS. De exemplu pot oricand sa spun ca intre Pamant si Marte graviteaza un elefantel de plus invizibil si cu greutate infima. Incearca sa-i demonstrezi existenta. Ti se pare corect ca tu sa demonstrezi existenta? Imagineaza-ti unde am fi daca pentru fiecare idee ca aceasta am sta sa demonstram contrariul, cred ca tot in colibe am sta.
Ideea este ca acel ce face o afirmatie, trebuie sa o demonstreze.
Unul din lucrurile care ma deranjeaza cel mai mult la asa numitii "parinti" este ca au impresia ca daca au citit biblia stiu tot ce este de stiut si isi pot permite sa dea sfaturi oricui despre orice. Daca ai studia mai indeaprope ce se preda la facultatea de preoti ti-ai da seama ca mai bine vorbesti cu un om oarecare de pe strada, d.p.d.v. practic.
De curiozitate ai putea sa cauti lista de materii studiate, ai sa te convingi singur (studiul bibliei, latina, greaca, psihologie crestina (exista doar psihologie, nu stiu de ce ar fi crestina) cam jumatate de an sau maxim 1 an, ritualuri etc).
Sugestia mea, daca ai probleme du-te la un psiholog, mai lasa-ti duhovnicul.
Surse de informare obiective pe internet gasesti destule, n-ai nevoie de "duhovnici".