Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 03.07.2008, 22:07:23
georgeval's Avatar
georgeval georgeval is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.09.2007
Locație: Valenii de Munte
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cristitodoran
Citat:
În prealabil postat de georgeval
Pentru antropologie, ateismul este fara perspectiva, pentru ca omul vine de nicaieri si se indreapta spre nicaieri.
Pentru mine eu am venit din parintii mei si ma indrept spre groapa. Asta daca nu se gasesc metode stiintifice de prelungire a vietii. Totusi acest lucru nu este un motiv pentru care sa cred in lucruri nedemonstrate stiintific, vezi pariul lui Randi. Poti gasi destule motive pentru care sa iti traiesti viata, unul din scopurile mele este sa vad cat mai mult din lumea in care traim si sa incerc sa o inteleg cat mai bine. Atitudinea afisata de dumnezeul din biblie este una nedemna de o fiinta suprema, crud, gelos, razbunator. Adica daca am spus cateva minciuni in viata asta ar trebui sa sufar o eternitate. In principiu ideea de a ingenunchea in fata unei divinitati care nu isi face aparitia decat prin niste asa zise "minuni" usor demonstrabile stiintific mi se pare nedemna.

Apropo de minuni, exista multi iluzionisti (persoana care nu pretinde ca are puteri supranaturale si recunoaste ca performantele ei sunt doar niste trucuri realizate prin diferite mijloace tehnice, pentru a nu le confunda cu "profetii falsi") care pot face "minuni" mult mai spectaculoase decat cele prezentate in cartea voastra, scrisa intr-un timp cand cel putin 93% din populatia globului era analfabeta, neavand cele mai elementare notiuni stiintifice.
Ce sens ar avea viata aceasta fara perspectiva unei vieti vesnice? Sa nu ne imbatam cu apa rece, ca in urma punerii in groapa trecem in nefiinta. Crestinismul vorbeste despre o vesnicie fericita (rai) sau nefericita (iad).