Subiect: Cateva lamuriri
View Single Post
Vechi 03.07.2008, 23:31:59
achimovjan
Guest

Implicit

In primul rand vreau sa va spun ca eu nu cu ura am vorbit,ci cu durerea celui care,asa pacatos cum ma stiu,am nevoie de Hristos,si nu de un Hristos abstract,ci de Cel prezent in Sfanta Euharistie.Am prieteni,colegi de faculate,preoti care gandesc ca si mine,cu care ma imparasesc la fiecare Sfanta Liturghie la care particip.Eu nu sunt preot,insa nu concep sa ma duc la sfanta Liturghie ca la un spectacol,sa aud chemarea Mantuitorului:Luati mancati...,beti dintru acetsa toti" si eu sa fiu ca un nesimtit.Apoi cum pot acei preoti sa zica,"cu frica de Dumnezeu,cu credinta si cu dragoste sa va apropiati",si sa goneasca pe cei care vin la ei.Dumnezeu nu la gonit nici pe Iuda,nici pe Petru care urma sa se lepede de el,pe femeia care cu lacrimi ii uda picioarele,pe talharul,si asa mai departe.Asa m-am dus si eu la hristos,ca un om pacatos,insa plin de speranta ca Dumnezeu este cel care ma vindeca,care ma hraneste cu Trpul si Sangele Lui,si acesti popi nenorociti ma goneau,nu odata si nu unul.Cu durere va spun,stiu si eu canoanele,am facut facultatea de Teologie,insa pe nimeni care vine cu dragoste nu-l goneste Dumnezeu.Poate sunteti care citit preoti,oere cum va veti prezenta in fata lui Hristos,daca ati gonit un suflet necajit din fata Milei Sale.Vai si iar vai.
Reply With Quote