View Single Post
Vechi 09.11.2006, 18:02:48
Traditie2 Traditie2 is offline
Member

Data înregistrării: 05.11.2006
Implicit

Atata timp cat ecumenismul ramane un dialog intre Biserici mi se pare absolut justificabil. Eu nu pot sa vad in oameni doar catolici, protestanti, etc...eu vad in primul rand omul.

Dialogul nu e folositor între biserici. Ne-ortodocsii sunt eretici si a dialoga cu ei înseamna a-i sminti. Ei trebuie sa constientizeze ratacirea lor si asta nu se face prin dialog pentru ca ideea de dialog presupune egalitatea partilor care dialogheaza.

Desigur ca trebuie sa vedem oameni în catolici si protestanti, dar oameni rataciti fata de care o purtare prea deschisa si prietenoasa e smintitoare.

Injosirea celorlalti, indiferent de motive este un pacat impotriva iubirii, ne contrazice in insasi marturia noastra ortodoxa.
De unde le scoti? Nu stii ca Parintii cautau sa se înjoeasca si sa-i înjoseasca si pe ceilalti? Nu din dispret ci stiind ca înjosirea, umilirea e singura cale de curatare de mândrie. Cum altfel crezi ca se poate curata un om de mândrie decât prin suportarea batjocurilor?

Apostolii nu stateau la discutii ecumenice? Ma indoiesc de ceea ce spui, pentru ca predica Sf. Ap. Pavel in Aeropag este monumentala pentru modul in care intra el in convorbire cu paganii.

Ce tot însiri? Sf. Pavel a cautat un mod de a preîntâmpina reactia pagânilor. Nici macar catolicii nu considera ca ecumenismul se face fata de pagâni ci fata de ortodocsi si protestanti.

Ideea de unificare a Bisericilor nu este rea in sine, este absolut fireasca si mai rau e ca am ajuns sa fim asa dezbinati.

Ideea unificarii
Reply With Quote