Citat:
În prealabil postat de georgeval
Sunt anumite personalitati care contesta sfintenia lui Stefan cel Mare. Care credeti ca sunt cele mai puternice argumente cu privire la sfintenia lui Stefan cel MAre?
|
Parerea mea este sa intrebam comisia de canonizare a BOR-ului care au in posesia lor dovezi materiale si marturii la care noi muritorii de rind nu avem acces si despre care nu am citit din manualele de Istoria Patriei.
Eu nu exclud faptul si cred ca au existat oameni cuviosi care de smeriti ce au fost nu au lasat nici o marturie materiala in urma lor si la care se aduna lumea intr-un mod tainic si de la care se obtine vindecare sau mingiiere prin rugaciune la mormint sau folosirea pamintului de pe mormint,.... insa acest lucru nu s-a intimplat cu Stefan Cel Mare. Nu exista nici un pelerinaj la mormintul sau pentru a cere izbavire de suferinte ci este privit tot ca un personaj istoric care i-a gonit pe turci de colo-n colo si a ridicat sau a aprobat ridicarea a multe minastiri pe banii boierilor sau ai lui, cine poate sti?
Sa ne pastram trezvia si pragmatismul ca sa nu cadem in tot felul de minciuni si exagerari