Citat:
În prealabil postat de ovidiu-s
Citat:
În prealabil postat de mariann
Adventistii cinstesc memoria Mariei , mama Domnului Iisus Hristos, mai mult decat crezi. Ei asculta de invatatura ei:"Sa faceti orice va va zice (Domnul Iisus Hristos)" zise Maria (Ioan cap 2:5). Dar nu i se inchina Mariei.
|
Drept ai zis "cinstesc memoria Mariei", adică asa cum comunistii cinsteau "memoria lui Stalin" si "a lui Lenin" si "a lui Marx", pentru că nici ateii comunisti nu cred in viată după moarte.
Adventistii si iehovistii se apropie de acest mod de gândire atunci când spun că nu există suflet constient după moarte, ci doar un somn adânc până la Inviere. Deci pentru ei Maica Domnului si pururea fecioară Maria, cea care a purtat toată plinătatea trupească a Dumnezeirii in pântecele ei, cea mai presus decât heruvimii si decât serafimii, e inconstientă sufleteste !!!
Din acest motiv ne-ai acuzat pe noi ortodocsii domnule Marian că practicăm spiritismul atunci când cinstim sfintii cei vii, nu doar "memoria" lor.
|
Domnule Ovidiu, noi credem cu tarie in viata dupa moarte. Dar nu credem ca un mort este viu. Indiferent cine ar fi el (sau ea). Credem cu tarie si in invierea mortilor. O persoana care a murit poate fi vie doar daca a fost inviata de bunul Dumnezeu. Scrie undeva ca Maria, mama lui Iisus, sau alti sfinti, au fost inviati de Dumnezeu? Este posibil sa fi existat niste invieri despre care noi nu stim. Dar eu nu pot comunica cu un mort daca nu stiu ca a fost inviat. Este un pacat mare sa comunicii cu mortii. Stiti ce a patiti Saul pentru asa ceva (1 Cronici cap.10:13).
Vorbiti de sfintii cei vii; enumarati-mi, va rog, cativa sfinti care au murit si au fost inviati. Dar, daca aveti indrazneala sa spuneti ca, de fapt ei au murit dar sunt vii, fara a fi nevoie de o inviere lor, faceti o mare greseala.
Concluzie personala: VIATA DUPA MOARTE, FARA INVIERE, NU EXISTA!