View Single Post
Vechi 08.07.2008, 00:52:44
petrurar
Guest

Implicit

nu sint parinte si nu voi spune cum ar trebui un copil sa fie apropiat de Biserica.
in schimb nu pot sa nu ma gindesc la ce facea Bunul si Dreptul Iov: se ruga in fiecare zi in numele tuturor copiilor lui stind ca acestia, tineri fiind, mai uita de rugaciune.
eu cit am copilarit nu prea ma duceam la Biserica. pot sa spun insa ca exemplul altora conteaza foarte mult pentru copii si tineri. la inceput prin imitatie,. apoi prin constientizarea gestului, copii si tinerii vor merge singuri la Biserica. deci, parintii trebuie in primul rind sa fie un exemplul pentru copiii lor.
asa incit, din cite am inteles, sint 2 parinti nu prea apropiuati de Biserica, care se gindesc sa trimita copilul cu bunica. e bine si asa, insa si mai bine ar fi daca ar merge la Biserica si parintii cu copilul, nu doar bunica. si sa nu fie obligat sa stea intreaga Slujba, pentru ca este destul de solicitant pentru un adult, pentru copil putind sa devina o corvoada, care l-ar indeparta cu timpul de Biserica.
deci, treptat, treptat, in ani, copilul va putea sa fie prezent la toata sF. Liturghie.
Reply With Quote