Citat:
Īn prealabil postat de ion_placinta
Am citit in site articolul Mantuirea in Vechiul Testament. (vedeti link http://www.crestinortodox.ro/Mantuirea_in_Vechiul_Testament-160-12474.html)
Este cam ciudat. Eu stiam ca oamenii se mantuiesc doar dupa Invierea lui Hristos...
Daca are cineva, care e mai avizat in teologie, vreo lamurire, astept...
|
Nu am citit articolulInsa prin mantuire se intelege toata viata omului pusa in slujba lui Dumnezeu si a aproapelui.Asa ca te poti mantui indiferent de perioada istorica in care traiesti.Pana la venirea Mantuitorului.oamenii care mureau plateau tributul pacatului stramosesc,adica mergeau intr-un loc in care asteptau izbavirea.Nu este bine spus iad,pentru ca singurl chin era acela al neimplinirii,al asteptarii izbavirii,insa nici de cum al deznadejdii.Si Sf Ioan Botezatorul a mers dupa moarte in acel loc,si a propovaduit acolo venirea pe pamant a Mantuitorului.Dupa Inviere,toti oamenii care au vrut sa asculte de Mantutorul,de propovaduirea lui din acel loc de dupa moarte,au mers cu El in rai.Cei care l-au urat in viata,adica si-au urat semenii si pe Dumnezeu,au ramas in iad,ca de fapt acolo le si place.Esentialul este ca trebuie sa intelegem ca mantuirea este un proces care incepe de la nastre,trece prin Botez si se culmineaza in Invierea de Obste.Dupa aceasta,omul isi va continua activitatea,insa in alt plan,fara slabiciuni si afecte,ci vom fii toti fii ai lui Dumnezeu dupa har.Dumenzeu sa ne ajute sa ajungem cu totii acolo,si sa ne intalni.