Subiect: Calugaria
View Single Post
Vechi 10.11.2006, 16:17:34
euftalia euftalia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 12.10.2006
Implicit

Asa zic si fumatorii ca, uite, sunt unii care traioesc fumand pana la adanci batraneti. Sigur ca nu se compra, dar eu cunosc si am intalnit si in spitalul Obregia Maicute bolnave. Eu sustin totusi ca este bine sa ne smerim cunoscandu-ne necesitatile organismului. nesomnul, postul foarte aspru se aseamana cu flagelarea din Evul Mediu. Sigur ca fiecare este liber sa traiasca cum vrea, dar eu cunosc multe cazuri de oameni care au facut delir mistic, unul sunt chiar eu.
Acest delir mistic se manifesta fie printr-un bigotism exagerat, fie prin halucinatii auditive sau vizualeetc. sigur ca este vorba de cazuri patologice, dar aceste boli ies la lumina cand orgaismul este chinuit. Sunt sigura ca sora Irina de la schitul Tanacu nu ar fi avut boala asa de grava daca nu se chinuia la manastire, sa nu mai vorbim ca acolo toti erau fanatici. Eu mi-am sopus parerile in speranta ca pot ajuta oamenii sa nu exagereze cu practicile asa zis ascetice si sa nu isi piarda sanatatea. In rest sa va mai indrume si Dumnezeu!
Reply With Quote