Subiect: Cateva lamuriri
View Single Post
Vechi 09.07.2008, 10:19:12
ory ory is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2006
Locație: Galați
Religia: Ortodox
Implicit

"Nelamuriri",Achim?....astea nu sunt nelamuriri,ci precum ai spus si tu,acestea sunt dureri,dureri de cap si de intreaga fiinta a noastra cand vedem cum,prin false smerenii ne consideram de fapt mai presus decat Dumnezeu Mantuitorul,noi credinciosii si atotstiutorii si atot legiuitorii...Deseori am adus in discutie aceasta durere care te macina si pe tine,am amintit despre atitudinea Mantuitorului care trebuie sa ne fie pilda mai presus de orice,despre cele 10 porunci,in care nu sunt exprimate atatea legi si sublegi inventate de-a lungul timpului de crestinism,legi care mai degraba a contorsionat adevaratul sens al venirii Mantuitorului pe pamant,mai degraba spre decaderea noastra,decat spre innaltare si curatire.Ne-am complicat in detalii inutile si am obosit sa mai credem cu adevarat,multumindu-ne astfel cu suprafata si superficialitatea crezamantului nostru.
Mantuitorul a venit pe pamant in chip de Om,atat de Intelept,atat de smerit,atat de ingaduitor...noi insa,L-am transformat in Neinduratorul,Uratorul de fiinta umana,calaul celor care nu fac decat sa fie mici si neputinciosi,pentru ca atat pot,influientati de foarte multi factori pamanteni,factori eliminati din start.
Nicaieri nu a spus Mantuitorul ca nu ai voie sa fii impartasit sau cununat,ca nu ai voie sa te insori,ca nu ai voie sa te culci cu sotia in ziua de,ca nu ai voie sa mananci nu stiu ce si trebuie sa postesti de-ti sar capacele.Sunte bune nevointele pentru izbavirea de pacate,insa multe dintre acestea au devenit osanda,spectacol si abuz lipsit de ratiune.Iar iubirea,UNICUL MOTIV PENTRU CARE MANTUITORUL A VENIT PE PAMANT,a devenit un lux,unul care strica afacerile crestinesti si ne induce in eroare,asa ca mai bine sa o eradicam,inhamati orbeste de legile mistice nefolositoare,pompoase dar nefolositoare de suflet,adevarat suflet gingas si maret de crestin.
De spus ar fi multe,dar nu suntem decat niste "eretici",asa ca.....NOI VORBIM,NOI AUZIM!!!!si crede-ma,nu vorbesc in nestiinta de cauza,tu ai facut o facultate de teologie,eu una de viata implicata in tot acest "haos"religios.
Reply With Quote