View Single Post
Vechi 09.07.2008, 13:09:51
emanuel2007
Guest

Implicit

eu stiu ca sunt preoti care au in grija lor 2 sau chiar 3 sate , insa el trebuie sa faca liturghie succsiv : duminica asta in satul cutare , duminica urmatoare in urmatorul etc ... iar de pasti poate sa faca liturghie chiar si numai intr-un singur sat ca nu e bai ... caci de pasti poate toata lumea din cele trei sate sa se stranga in satul unde se face acea liturghie ; sau sa faca in doua sate si sa vina lumea si din satul al treilea cum poate fiecare : unii noaptea , altii dimineata , si gata ... nu e necesar sa se incalca canoanele si sa se faca liturghie dupa ora 12 ... apoi , sicer sa fiu nici nu stiu daca preotul are voie sa faca doua liturghii succesiv in aceeasi zi ; stiu ca nu are voie sa faca pe aceeasi sf masa doua liturghii in aceeasi zi , dar nu mai stiu acuma daca are voie sa slujeasca doua liturghii in biserici diferite in aceea zi ... canoanele sunt canoane frate si trebuie respectate ... caci altfel iti pierzi mantuirea si asta nu e bine ... nu se merita ...
liturghia se poate face intre 12 noaptea si 12 amiaza ... daca numeri orele , vei vedea ca se pot face chiar si trei liturghii in timpul asta ...
Reply With Quote