cine se supara de anatemele mele dovedeste prin asta ca este un mincinos si un crestin inchipuit ... caci cum de ii pasa de anatemele mele , cand nu sunt ale mele ci ale sf parinti caci eu nu am facut decat sa le citez pe ale lor , si totusi pe ale sf parinti cand le-a citit le-a luat in deradere ... ciudat este ca pe cele ale sf parinti si pe care le stie toata lumea , le-a calcat si nu i-a pasat de ele , dar acuma cand cineva ( adica eu si care sunt infinit mai mic decat sf parinti ) i le repeta in fata se supara ... ma intreb ca va face oare cand insusi Mantuitorul ii va spune in fata la judecata : " pleaca de la mine blestematule in focul cel vesnic gatit diavolului si ingerilor lui " ? sau poate crede in deraderea lui de biserica ca Mantuitorul este in vreo oarecare contrazicere cu hotararile sf parinti prin care a vorbit Duhul sfant la sf sinoade , si uita ca " sfintii vor judeca lumea " cum zice apostolul ...
ma rog , Domnul cu mila ... sa aiba Dumnezeu grija de pocainta fiecaruia si sa ii ierte pe toti ...
|