View Single Post
Vechi 10.07.2008, 08:37:10
alynnna alynnna is offline
Senior Member

Data înregistrării: 13.12.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de iosif
Barfa,cleveteala, judecata...iata un pacat care impiedica rugaciunea sa se faca auzita. Spun multi parinti duhovnicesti ca judecata celuilalt, clevetirea este un pacat mare care impiedica rugaciunea sa ajunga la un anumit nivel de curatie. De multe ori rugaciunile noastre nu se fac auzite intrucat cleveteala si judecata noastra le impiedica.

Cum ne vindeam de judecata celuilalt?
Daca vom reusi sa admitem ca in orice gest, gand rau (socotit de noi rau) exista si o parte buna atunci vom privi tot cu ochi duhovnicesti. Pentru ca nefiind la masura de a vedea si inima omului ci doar cele din afara, socotesc ca nu suntem in masura sa judecam chiar de vedem cu ochii nostri. Una este a ajuta si alta a judeca. Ori suntem noi destul de caliti duhovniceste pentru a fi siguri ca nu gresim in cele ce facem spunem? Daca stim ca nu suntem atunci de fiecare data sa admitem ca poate si fratele/sora are dreptate. E ca si cum ai privi un copac din unghiuri diferite. Adesea gasesc aici pe forum dispute fara sens. Sunt aceleasi ideii exprimate in mod diferit. Cat despre barfa, ehhh asta e grea tare grea. Cel mai grav este ca de f. multe ori o folosim cu scop "duhovnicesc". De cate ori nu am transmis sau nu ne-am lasat influentati de o simpla vorba? de cate ori nu am renuntat la un sentiment frumos, la o prietenie curata pentru a simpla cadere? de cate ori nu am catalogat un om drept nebun, cazut, doar pentru ca a gresit? de cate ori nu am alergat la vecinul, prietenul sa ii spunem greseala fratelui dar, asaaa stiti? saracul..iata ce a facut, hai sa ne rugam pentru el. Ori asta este tot barfa, vrei sa ajuti, ajuta dar fara mentionarea pacatului. Asta e adevarata iubire frateasca. Cine nu a gresit ? Cine nu a cazut? cine nu s-a aflat in exact acelasi pacat ca si fratele? barfa, clevetirea, judecata sunt la fel de grele ca si uciderea pentru ca ele ucid sufeltul care este mai pretios decat trupul. Cu ce iti vei putea slava sufletul nebune??? Cu ce??
Reply With Quote