Citat:
În prealabil postat de mirelat
... arăta la fel de jalnic ca toate celelalte iar înăuntru se găseau coridoare în marmură, picturi nespus de frumoase, lifturi si BĂI !!!!!!!! cu apă curentă si caldă la discretie. Camere f. curate cu mobilier nou si de calitate.
O mînăstire numai bună de smintit pe cei slabi în credintă! Dar tocmai aici în bogătia aceasta aveam să trăim o serie de minuni si să ne atingem de un om cu putere nu din această lume.
|
Mirela,
sint nevoit sa revin pentru a nu smintii pe nimeni.
Am fost in mai toate minastirile de pe Athos, doar la Vatopedi este asa!
Si la Vatopedi este asa PENTRU MIRENII veniti in pelerinaj, nu pentru calugari!
Si este asa pentru ca Printul Charles a facut pe bani lui acest corp de cladire PENTRU MIRENI!
Pe de alta parte marmura este un material folosit de toata lumea in Grecia pentru ca tine racoarea. Tablourile nu erau deosebite, dar sa nu uitam ca in minastire traiesc ca monah, pictori de valoare.
In comparatie sala de primire a staretului este simpla fara aur si bogatii cu un birou si scaune destul de subrede, in rest .....goala!
Calugarii trebuie judecati dupa trezevia lor, dupa faptul ca se roaga pentru noi toti incontinuu ani de-a rindul, fara pauza, fara somn, fara mese imbelsugate, fara sa fie stiuti si recompensati lumeste.
Eu n-asi fi capabil de asa ceva chiar daca ar trebuii sa o fac intr-o chilie ultra-moderna!
Cum arata chiliile la Vatopedi nu stiu, dar pe unde stiu arata (pentru conceptia lumeasca) DEZOLANT!!!!!