Subiect: antimuzica
View Single Post
Vechi 10.07.2008, 14:04:33
tonylee tonylee is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.03.2008
Implicit

Unii(chiar preoti) s-au mandrit cu glasul lor si au cazut in desfranare.
La Sfantul Spiridon in Bucuresti se canta in chip poruncitor "painea noastra cea spre fiinta da-ne-o astazi" ,nu e de mirare ca unii dintre ortodocsi s-au dus la cativa dintre sectantii care stiu sa se roage cu mai putin pacat.
Sfantul Chiril al Alexandriei a facut un cor in care se canta pe 7 voci(inseamna ca unii sa inceapa cantarea mai tarziu decat altii). Iesise frumos dar nu se mai intelegea textul asa ca Sfantul a desfiintat corul si a zis anatema sa fie cine mai canta asa cum s-a cantat aicea. Asa ca anatema sunt corurile de la episcopii.Ei cred ca se mantuiesc dar blestemul este mare .Exista marturii la Paisie de la Suroti si Ilarion Argatu cum o pictura bizantina facuta de un om patimas influenteaza in rau pe unii din privitori, le da dorinta sa fumeze sau sa desfraneze. Asa si cantarea executata de unii patimasi influenteaza in rau ascultatorii. Este canon ca la strana nu are voie sa citeasca decat cei feciorelnici ,acuma nici cand te preotesti nu trebuie sa mai fii asa. Bine ca mai exista cateva manastiri care fac totul citit si nu se slavesc pe sine insusi prin cantarea cea urata de Dumnezeu.Sunt cativa rusi care pot sa cante si sa planga in acelasi timp imitandu-i pe sfintii ingeri(eu n-am auzit nici un inger ca sa-l pot imita).In cer mai sunt si Heruvimii ,Serafimii,Tronurile,Domniile,Puterile...care nu canta ,dupa cum zic toti Teologii. Insusi Mantuitorul nu a cantat cand vorbea oamenilor si daca ar aparea in fata ta nu ai sta sa-I canti Slava Tatalui si .. in 3 minute ci I-ai vorbi.Oare nu este in stare nici un preot din Bucuresti sa faca liturghie citita? Garantez ca biserica o sa fie mai plina ca de obicei si nu va avea probleme cu ierarhul.
In timpul caderii Constantinopolului, grecii parasisera mandria cantarii bizantine , dar tot nu se rugau cum trebuie ,ca unii ce credeau ca te poti ruga impreuna cu latinii.Slava tie Dumnezeul nostru , slava mie(si glasciorului meu).Daca nu-ti convine ce am scris , iti doresc sa ajungi episop (tot nu aveam pe capul cui sa stau in iad).
Reply With Quote