chestia cu impartasania deasa este gresita precum am spus mai vsovi ... tu spui ca daca te impartasesti des ai sa ajungi sa faci mai mult bine ca va face Domnul din sf impartasanie in locul tau ... fals ... nu va face Domnul nimic caci Domnul nu face nimic fortatiar omul tot fel de prost si neputincios ramane ... sporirea duhovniceasca are nevoie de zeci de ani si oricat de des te-ai impartasi sporirea duhovniceasca nu va fi cu nimci mai rapida , caci omul nu poate sa primeasca mai mult decat poate sa primeasca la un moment dat ... deci impartasania nu va lucra absolut nimic in tine chiar si de te-ai impartasi zilnic , nu va lucra decat mandrie si pacate si mai multe si caderi cu duiumul ... eu am vazut asta cu ochii mei si o vedeti si acuma si voi la respectivul achimovjan : impartasania deasa nu i-a adus decat mandrie cu carul ca a ajuns sa si injure in nestire fara sa ii fi facut nimeni nimic si are impresia ca nici macar nu e pacat ; iata unde duce mandria ; si respectivul va mai avea si alte caderi inca si cu mult mai mari caci mandria acolo duce , daca nu se va smeri ... dar ce spuneam ? spuneam ca am mai vazut si multe alte cazuri : am vazut multe manastiri unde tot asa , stareti din astia tineri si fara experienta au crezut ca fac un mare bine obstii si au introdus ei impartasania deasa , si ce s-a intamplat ? rezultatul a fost , in toate aceste cazuri ( ! ) ca obstea a devenit peste noapte ca posedata de diavol si au inceput toti sa se incaiere intre ei de la toate nimicurile de isi scoteau ochii ... drept pentru care , la toate acele manastiri s-a ajuns sa se elimine impartasania deasa si s-au intors inapoi la masura lor pamanteasca de oameni pacatosi ... ca deacuma , calugarii respectivi , credeau ca si achimovjan , ca daca se impartasesc mai des lucreaza si harul prin ei , si tocmai asta si este marea inselaciune : harul nu lucreaza in om dupa cat de des se impartaseste ci numia atata cat este masura omului respectiv , adica atata cat poate omul sa primeasca la un moment dat ... de unde nu numai ca impartasania deasa este un pacat caci faci degeaba pe Domnul sa sufere dandu-ti in fiecare zi harul sau dupa care tu imediat dupa ce il iei il si pierzi , dar mai mult , caci te vatemi si pe tine cu mandria crezand ca asa peste noapte lucreaza harul prin tine doar asa pentru ca te impartasesti mai des ... mare minciuna , iar rezultatele sunt dezastruoase , asa cum s-a vazut si in acele cazuri de manastiri in care s-a introdus fara discernamant deasa impartasanie ... inainte eram si eu un adept al desei impartasiri , dar acuma nu mai sunt adeptul nici unei ipoteze din astea inovatoare : sf parinti au spus clar ca fiecare om sa se impartaseasca dupa vrednicia si masura lui duhovniceasca si cat de des se poate ... cu alte cuvnte doua sunt greselile : gresita este si impartasania prea rara , ggresita este si cea prea deasa ... insa cea prea deasa vatama cu mult mai mult , caci aduce mandria , mama tuturor caderilor ... uitati-va la achimovjan ce a ajuns bietul de el : injura , are comuniune cu toti ereticii si cu catolicii si cu sectele !! !! !! , deci este de fapt un eretic , se ia de preoti fara motiv si judeca toata biserica precum si pe sf parinti ca sunt niste prosti iar el mare destept ... mai fratilor , asta este mare mandrie , vai de noi , fereasca Dumnezeu de asa mandrie ... par ilie cleopa zicea ca 5 sunt treptele mandriei , cea mai mare este sa judeci pe Dumnezeu , iar cea imediat inferioara este a-i judeca pe sfinti si sinoadele acumenice ... deci achimovjan , adeptul impartasaniei dese pentru care se ia la bataie si cu preotii dupa cum si singur s-a exprimat , a ajuns si la penultima treapta de mandrie : nesocoteste in mod cu totul murdar chiar si sf sinoade si pe sf parinti , caci dupa cum si singur s-a exprimat : " canoanele se contrazic toate intre ele " ca si cu sf parinti au fost niste prosti si nu au stut sa lege intre ele cateva fraze care sa nu se contrazica intre ele si iata vine marele " prooroc si hristos mincinos " achimovjan si descopera ca el stie mai bine decat sf parinti cum e cu logica ; " imi place mai degraba sa am comuniune cu toti crestinii din lumea asta decat sa am comuniune cu tine " imi spunea el , intelegand prin crestini pe catolici si pe sectanti , dupa cum el insusi invata in prima pagina ca si sectantii sunt tot in aceeasi biserica cu ortodocsii si ca se mantuiesc ... IATA unde duce MANDRIA luciferica ... fereasca Dumnezeu de asa mandrie , caci asta duce direct in IAD ... stiu asta caci si eu am avut mandrie de asta asa de mare , si stiu si unde duce : la caderi MARI ... vai de noi , caci mantuirea este numai prin smerenie si smerita cugetare si nicidecum prim mandrie ... TOTI sf parinti au fost numai pentru o impartasanie RATIONALA si dupa canoane si dupa puterea fiecarui suflet , caci nu are rost sa te impartasesti des ca sa arati ca esti cineva , caci nu esti , ba te mai si mandresti degeaba ... Hristos nu lucreaza prin pacatele noastre ... si sf pavel a spus asta foarte clar ... spunea : fiecare sa se cerceteze daca este vrednic de a manca si bea trupul si sangele Domnului , caci cel ce fara vrednicie bea si mananca acestea spre osanda o face , rastingnind a doua oara pe Mantuitorul Iisus ... deci dupa sf pavel cel ce se impartaseste fara vrednicie rastigneste a doua oara pe Domnul ... ANATEMA celor care fac asta ... mai spunea sf pavel , caci de la impartasania prea deasa multi s-au imbolnavit si sufera de neputinte si unii au si murit ... cititi la sf pavel sa vedeti daca va mint ; el chiar asta a spus , nu este inventia mea ; cel ce se impartaseste fara vrednicie va avea parte de isipite peste puterea lui de a le duce si va cedea in pacate mari sau se va imbolnavi sau chiar va si muri ... daca sf pavel a spus asta atunci asa este ... cat despre marele " prooroc si hristos mincinos " achimovjan , eu zic ANATEMA cu el , caci NU face parte din trupul bisericii lui Hristos , dupa cum si singur a recunoscut aceasta : a spus ca este in couniune cu ereticii si sectantii !! !! !! atentie la invatatorii mincinosi despre care si Mantuitorul ne-a prevenit ...
|