View Single Post
Vechi 11.07.2008, 00:32:06
emanuel2007
Guest

Implicit

frate , uite care-i treaba ... duhovnicul meu , care este un ucenic al par rafael noica , si este un calugar sporit , este pentru deasa impartasanie ... eu , la el ma impartaseam si la doua saptamani si consider ca tinerii care traiesc in curatie si sunt evlaviosi si se roaga mult si spun si rugaciunea lui Iisus , si merg des la slujbele bisericii , chiar si in fiecare zi pe la manastirile din apropiere , si care mai ales SUNT FOARTE ASCULTATORI DE DUHOVNICII LOR , se pot impartasi si la doua saptamani fara sa fie pacat ( spun asta cu mare frica , caci daca e sa ii comparam pe acestia cu crestinii din primele secole o dam cam in bara ) ... vietuitorii din manastiri se pot impartasi si saptamanal , dar nu toti ci numai cei mai in varsta sau ma rog , care sunt mai curati si mai smeriti ( putini ) ... caci si in manastiri sunt calugari si calugari ... iar crestinii care fac toate cate sunt obligatorii , cele 4 posturi tinute asa cum trebuie , rugaciunile obligatorii , mersul la biserica in sarbatori , si care tin curatia trupeasca in posturi ( cei casatoriti ) si asculta de duhovnici , sa zicem ca se pot impartasi , unii , si lunar ... nu stiu , cred ca asa e bine ... dar sa nu faca avorturi , caci daca fac asa ceva , sau alte pacate de astea nu e bine sa se impartaseasca des ci sa isi faca canonul dat de preot ...
sa ne gandim ce diferenta este intre noi si Mantuitorul si apoi sa vorbim in nestire de deasa impartasanie ... caci daca am citit scrierile sf isaac sirul , am vazut ca numai unul din 10000 ajunge la rugaciune curata , adica oarecum smerita ... mult mai rari sunt aceia care ajung la cea vazatoare , numai cativa in fiecare generatie , sfintii cuviosi , insa daca e sa vorbim de desavarsire , de apropierea de insasi desavarsirea Mantuitorului , sf isaac ne descopera in vremurile de demult abia ajungea unul in fiecare generatie , iar azi nici nu mai stim daca mai sunt oameni de acestia ... apoi daca avem un pic de ratiune si nu numai mofturi , vedem ca numai acel unul din generatie ar trebui sa se impartaseasca zilnic , si daca e sa facem o raportare a noastra la acel unul din generatie in generatie , nu m-as mira daca am zice ca abia ar mai trebui crestinii de rand sa se mai impartaseasca de 4 ori pe an cat cere canonul din obligatia de a nu calca acel canon ... nu este aceasta devarat ? asa ca noi sa ne rasculam impotriva bisericii ca suntem vrednici de sf impartasanie si sa ne luam de gat cu preotii care vor da socoteala cui au dat sfintele taine , eu cred ca asta este nebunie curata ... mandrie curata ... nu stim cu Cine avem de a face ... ne ducem in nestire la sf impartasanie , auzi , ca si cum am manca ceva paine si daca nu mancam ne e foame ... mai frate ce mofturi ...
Reply With Quote