multumesc frate de clarificari si trimiteri. Am inteles punctul tau de vedere si sunt de acord cum vezi problema insa pe undeva cred ca uitam firea umana care trebuie sa i se aminteasca de neprihanire si de mentinerea trupului si a sufletului in aceasta stare FOARTE DIFICILA, daca trebuie si prin apropierea mai deasa de sfintele Taine si prin Impartasanie. Duhovnicul meu care este Staret ii indeamna PE TOTI mirenii care nu se impartasesc sa treaca pe la Potir sa-i atinga cu el pe cap sa-l sarute.
Amintirea DEASA a Iubirii lui Hristos este necesara in acest veac al UITARII si NESIMTIRII generale, a ignorarii APROAPELUI si daca aceste pacate le putem cumva CONSTIENTIZA in mintile oamenilor prin IMPARTASANIA MAI DEASA, de ce nu, cind vedem clar ca tinindu-i departe pe oameni, deseori cu aroganta si FARA MOTIV nu-i face pe oameni mai avizi de Trupul si Singele Mintuitorului ci ..din pacate care astfel se acumuleaza...mai INDIFERENTI.
Intelegi, este intr-un fel ca la armata, asa cum sunt convins ca era si in cazul primilor crestini, ERAU TINUTI DIN SCURT.
..oricum , nu este usor sa explici acest aspect psihologic care are MULT de a face cu felul in care constientizam pacatul
|