Subiect: antimuzica
View Single Post
Vechi 11.07.2008, 11:44:12
tonylee tonylee is offline
Junior Member

Data înregistrării: 22.03.2008
Implicit

Pentru Marius si Vsovi . In Experiente Ascetice ,Sfantul Ignatie spune ca a canta insemna sa te rogi aproape pe silabe : "Mi los ti ve, mi lu ies te ma pe mi ne
cel ca zut",astfel incat mintea sa se inchida in cuvintele rugaciunii. Asa cantau apostolii si nu cum se zice la biserica "si-n vecii vecilor" cu 7 o-uri caci in carte nu este scris" veciloooor".Sunt anumite persoane care daca se uita la un rau care curge le intra mintea intr-o stare ciudata , se uita fix si nu se gandesc la nimic. Exemple Sfanta Singlitichia care a zis ca nu s-a uitat deloc la raul care curgea in apropiere timp de zeci de ani si Sfantul Teodor Studitul.Si Isonul este ca un rau care curge si uneori nu mai intelegi nici textul. Isonul (si "veciloooor") nu este ortodox si tine de hipnoza .Ti-o spun toti psihologii si psihiatrii.
Pentru Constantin. Mantuitorul este prezent in Altar . Sper sa nu ne rugam la pereti.Cand am zis ca au parasit cantarea bizantina m-am referit ca de frica mortii se rugau cu" Doamne ajuta-ne sau Doamne scapa-ne" nu ca-n zilele noastre ,la cutremur, cand unii cantau" Doamne auzi glasul rugaciunii mele " daca-i 4,5 sau 6 ( glasul sau gradele pe scara?)si au avut pretentia ca de-aia n-au patit nimica.In Biserica la inceput se citea din cartile Sfintilor jumatate din timpul slujbei. Daca e buna cantarea de ce nu faceti ca basarabenii? sa cantati tot de la Imparate Ceresc si pana la sfarsit. Eu am auzit si crezul cantat. Ca informatie; in 48 Sinodul BOR a pus blestem pentru cine canta Tatal Nostru si a recomandat sa se citeasca.Iar Sfantul Grigorie Palama a zis ca cine desparte viata liturgica de viata isihasta va ramane despartit de Imparatia Cerului. Sfintii care au cantat ,asa cum intelegeti cantarea,nu din pricina cantecelor s-au sfintit ci prin lacrimi varsate la rugaciune , osteneli ,dureri , prigoniri.Mai usor este sa aduca ploaia cand canta cineva decat sa-si scoata sufletul din iadul pacatului sau sufletele celor morti din iad.Daca nu poti sa aduci ploaia cand te rogi , nu poti nici sa te mantuiesti ci te va mantui vreun sfant daca-si va face mila.
Reply With Quote