View Single Post
Vechi 11.07.2008, 15:56:02
emanuel2007
Guest

Implicit

eu nu am spus ca anatema impotriva apostatilor care se impartasesc la ereticii catolici s-a inventat acuma , ci am vrut sa spun , poate ca nu prea clar , ca daca pana acuma au cam fost tolerati ortodocsii ( falsi ) care se impartaseau si in bise catolice , de acuma inaite aceasta toleranta nu va mai fi ... multumita caderii mitr nicolae , Dumnezeu sa-l intelepteasca ...
cat despr4e achimovjan , am mai spus este un ratacit bietul de el , daca crede ca preotii aduc femeile care au facut avort in deanadejde ... nu deznadejdea lor daca exista nu vine de la preoti ci de la diavolul care le ispiteste sa nu se pocaiasca , exact asa cum l-a ispitit si pe iuda care in loc sa se pocaiasca a cazut in deznadejde si s-a spanzurat ... iar daca tu invinuiesti pe preoti si pe sfintii care au dat canoanele de deznadejdea femeilor , atunci inseamna ca dai vina si pe Mantuitorul ca l-a aruncat pe iuda in deznadejde ca nu i-a spus " vai , saracul de tine mai iudo , lasa ca nu-i nimic ca Ma-i vandut ha si te impartaseste din nou ca nu-i nimic " ... frate femeile care au ucis sa isi faca canonul dat de preoti , ca si asa se micsoreaza de cele mai multe ori aceste canoane la limite greu de inteles ; caci daca canonul prevede in pidalion ca pentru un avort trebuie 15 ani de oprire de la cele sfinte , iata ca preotii cu mare frica dau numai 2-3 ani , si daca femeia arata mare pocainta se micsoreaza si mai mult canonul ; deci de unde ai inventat tu ca preotii sunt de vina ca femeile ( de fapt unele mai invartosate , care ca si iuda si care nu au de gand sa se pocaiasca ci vin la spovedanie ca la spectacol fara sa aiba nici cea mai mica idee ca ceea ce au facut este o crima oribila cum si tu ai spus ) cad in deznadejde ? mai intai vorbeste cu femeile respective care au " deznadajduit " si ai sa vezi ca ele de fapt nu au deznadajduit , ci de fapt au crezut ca pot sa se impartaseasca fara de pocainta si de aceea au lasat-o balta cu biserica cand li s-a cerut sa aiba si pocainta fara de care nimeni nu se mantuieste ... ca nici cum spui tu nu este posibil , adica sa vii la biserica nespovedit si sa vrei sa te impartasesti ... caci om esti si esti pacatos si ai nevoie si de iertare mai intai si de canon de la preot , si mai apoi sa te apropii de sfintele ...

cat despre invinuirea mea nu a fost chiar atat de nefondata , mai achimovjane , caci tu singur ai spus ca preotii sunt de vina ca sunt atatea de multe avorturi in tara asta ... ceea ce este atat de fals incat ma mir ca nu iti dai seama ca gresesti ... pai unde ai vazut tu preot care sa spuna ca sunt bune avorturile ? eu unul nu cred ca exista asa ceva ...
Reply With Quote