Citat:
Īn prealabil postat de mirelat
Draga Jane, foarte frumos ai vorbit, exact ca si alti teologi care mai scriu pe aici pe forum (Costel, Georgeval, Iosif, Grigorie si altii).
Bine ar fi daca si in practica am regasi acestea... si nu ma gandesc la voi in special, ci la familiile noastre in general. Doamne ajuta!
|
Stiu si eu ca in viata de zii cu zii lucrurile de multe ori se complica enorm.Sunt momente in viata,iti marturisesc sincer,cand asa vrea sa sufar eu de o mie de ori,numai sa nu o vad pe ea ca sufera.mai ales daca este vina mea,imi vine sa-mi dau pumni in fata oglinzii.In momentele de suferinta extrema,eu ascult muzica,ca nici mcar nu ma pot ruga ca lumea.Sunt multi cantareti care paraca ar fii scris pt mine,mie imi place enorm Bon Jovi.Eu am tradus multe din cantecele lui,le-am pus pe net.Faptul ca femeia si barbatul devin un trup,dupa cum zice Mantuitorul,face ca suferinta sa fie mai mare pentru celalat,decat pentru tine insuti.Si Sf Ap PAvel spune ca "cei casatoriti,vor avea suferinte in trupul lor".Mult adevar in aceste cuvinte.Eu,cand sunt departe de ea,sunt atat de ingrijorat,ca uit de mine,cateodata mi se intampla sa ma simt rau din senin,desi sunt sanatos,ca sa aflu ca de fapt,ea s-a simtiot rau in acele momente.La fel este si cu ispitele,cand cade vreo ispita pe vreunul din soti,cade si pe celalalt.de aceea,una din cele mai mari dureri este sa fii inselat.Eu nu am fost,dar odata mi-a trecut prin cap ca as putea fii,si aproape eram sa cad din picioare de durere,ca si cum as fii fost injunghiat.Am vorbit pana acum doar de partile "durereaose",asa cum le-am simtit eu,pentru ca pe cele bune le stie fiecare.
Doamne ajuta!