domnule nu shtiu despre ce munca vorbitzi dar uitatzi-va la Hristos cum a muncit 6 zile ca sa poata cinsti de Sabat pe Dumnezeu... shi cum a muncit toata copilaria shi tineretzea lui shi unde anume... noi am pierdut notziunea de munca shi prin munca intzelegem sa slujim la stalpul capatuirii shi iubirii de argintzi... sau cica sa ai o pita... sa-tzi cashtigi pita... poi sf Pavel spunea desprea alta paine shi despre alt vin shi ata apa... ca nici paine fara munca shi nici munca fara paine... "Painea Coborata din Cer" :)
dar topicul era despre un vis urat...
Citand ARHANGHELUL
"Poate ca visul tia aratat ca nu e nici o deosebire intre cele 2 biserici,doar ca preotii au facut diferenta intre ele pentru propriul interes. "
Citand Achimov jan ca raspuns la Arhanghelulelul
"Dupa discutiile avute pe acest forum cu anumite persoane,mi-am dat seama si eu de acest adevar.Catolicii si protestantii sunt fratii nostrii,sunt crestini ca si noi,numai ca mult mai sinceri,cu mult mai multa dragoste,mult mai necajiti pentru ca nu mai au Liturghie.In rest,multi ortodocsi sunt doar plini de ura,eretici peste cap,cu mult mai eretici decat cei mentionati mai sus,insa fara nici o scuza in fata lui Dumnzeu.Ei au Liturghie,dar nu se impartasesc,au multe exemple bune in jurul lor,oameni normali care muncesc din greu pentru a-si intretine familia,insa ei iau drept exemplu pe puturosii popi,care fac o slujba odata pe saptamana si apoi dorm toata ziua.Imi este atat de greata de astfel de oameni,ca i-as desfinta."
asta e shi mai de coshmar ca shi visul ala urat, ca e realitatea celor doi daca sunt sinceri... un fel de naivitate ce se milostiveshte shi lauda in deshert multele calitatzi shi bunatatea lui faraon care daca ii lucrezi pe tarla la o caramida itzi da de o pita sa nu mori de foame... ma mir nespus de astfel de fratzii... "fratzia inelului" 43???:(:(
|