vsovi imi pare rau dar de data asta ti-ai dat de tot arama pe fata si te-ai luat cu ereticii de mana si ai devenit ca si ei : eretic ... deci eu la km - ul de erezii pe care ai dorit sa ni-l transmiti nu iti dau decat un mic raspuns , acela pe care sfintii parinti ti l-au dat inaintea mea : sa fii anatema ... de acuma inainte daca te mai impartasesti fara sa te spovedesti de ereziile care le-ai spus mai sus spre osanda iti va fi ; asta nu ca zic eu , eu doar ti-am facut un bine : ti-am adus la cunostinta ... treaba ta ... frate , daca canoanele erau asa , discutabile cum ziceti voi ereticii , atunci nu mai erau insotite de cuvantul ANATEMA ; deci asa ca nu va suparati daca si eu v-am dat anatemei , caci singuri ati desconsiderat anatemele care au fost date cu mult inaintea nasterii mele ; deci odata ce ati desconsiderat si ati calcat in picioare anatemele sfintilor parinti , atunci nu va tulburati de ale mele , caci eu sunt insignifiant fata de sfintii parinti ...
apropo , stiati ca exista un canon care zice : anatema celui ce nu zice anatema ... de aceea eu nu imi pot permite sa nu va aduc la cunostinta acest adevar din punctul de vedere al sfintilor parinti : vsovi si achimovjan sunt anatema de la biserica lui Hristos ...
|