View Single Post
Vechi 14.07.2008, 16:08:39
emanuel2007
Guest

Implicit

vsovi , eu ti-am spus : nu are rost sa TE TULBURI de anatemele mele odata ce pe cele ale sfintilor parinti le-ai luat deradere ... eu nu am facut decat sa repet cuvantul lor : ANATEMA ... citeste bine : A N A T E M A ... tu si cu mine nu facem parte din aceeasi biserica , asta inseamna cuvantul anatema ... eu raman in biserica sfintilor parinti si nu trec in biserica ta si a lui achimovjan ...
in plus afla si tu ca nici preotii nu au voie sa schimbe cu absolut nimic sf canoane sau sa le interpreteze dupa mintea lor ... ei au numai libertatea sa aprecieze intensitatea pocaintei fiecaruia , caci este scris : pedeapsa prevazuta de fiecare canon in parte ( de ex. la curvie se prevede 15 ani oprire ) este pedeapsa maxima care se da in cazul in care pocainta penitentului este minima ; insa preotul are voie sa aprecieze daca pocainta lui cutare este minima sau nu , iar daca crede ca este intensa poate sa micsoreze pedeapsa ( in loc de 15 sa dea 10 , 5 , 3 ) ... insa a schimba canoanele sau a le incalca nu este permis nici preotului daramite unui credincios ... situatiile de iconomie le hotarastae numai sf sinod si sunt cazuri rare ... deci daca blestematul de act trupesc inainte de casatorie este numit pacat de sfintii parinti , apoi preotul in veac nu are voie sa nu il considere pacat ...
deci repet , ca sa fie cat de clar : anatema cu vsovi si achmovjan ...
Reply With Quote