Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
deci daca blestematul de act trupesc inainte de casatorie este numit pacat de sfintii parinti , apoi preotul in veac nu are voie sa nu il considere pacat ...
|
ei vezi aici e problema ta ca blestematul act trupesc dumneata il consideri din start pacat indiferent de inima shi starea credinciosului deci e clar ca interpretezi canoanele inchizitorial shi juridic deci tzi-am zis ca nu pricepi canoanele...
fereasca Dumnezeu sa asculte cineva dupa tine... care te aratzi ca sfatuieshti conform cu canoanele... caci dumneata nu shtii ca Domnul tzine pacatele shi care sunt tzinute alea sunt tzinute shi care sunt iertate alea sunt iertate shi o face pentru mantuirea pacatosului shi in functzie de starea lui...
iar dumneata sustzii ca orice impreunare lipsita de cununie este pacat... dar impreunarea fara dragoste curata sub cununie ce este? shi impreunarea fara cununie dar plina de dragoste curata ce este? dar curvia sub taina casatoriee ce este? dumneata gandeshti legalist shi juridic shi de aia nu pricepi canonanele shi ca oamenii chiar facand pacate vazute de unii ar putea sa nu fi facut pacate in inima lor shi unii cum erau fariseii deshi nu faceau nici un pacat vazut caci pareau complet vrednici conform canoanelor iata ca erau in spatele vameshilor shi desfranatelor...
deci daca nu ai priceput elementarul cum o sa pricepi canoanele? :dontgetit: CUM?
shi dai dumneata anateme? ma faci sa rad... dar mai degraba sa plang... fiindca asha ca tine gandesc multzi ortodocshi...
shi nu ma pune laolalta cu achimovjean ca se pare ca tu eshti in randul catolicilor, iar achimov sarmanul deshi este un pic inshelat el se straduie sa-shi respecte shi iubeasca vrajmashii pe cand dumneata te-ai facut scula lor sculata caci te conduc din vazduh... shi tzi-am mai spus ca ce faci dumneata se numeshte nedreptatzirea aproapelui shi manierea lui Dumnezeu... dar shtiu ca e greu sa te lashi de sevrajul eroului ce vine incununat din canoniada (ca o cruciada)
revino-tzi domnule, ca nu-tzi vreau raul...
shi apropo ce am scris neconform cu canoanele?
ca te potzi culca din dragoste cu cineva shi sa zamisleshti un copil fara ca sa fi facut pacat? asta tzi-a inroshit ochiul canonului? sau ce? pentru ce m-ai dat anatemei... eu in schimb te binecuvantez :)