mihai , nu toti se intorc la dreapta credinta ... daca ai citit postarile lui achimovjan ai vazut cum judeca el biserica si pe preoti ... eu am spus : nu sunt eu pentru pedepse aspre canonice , dar nu voi admite niciodata sa se incalce canoanele ... voi faceti deosebirea intre acestea doua ? una este sa ii dai o perioada de pedeapsa mai mica si cu totul altceva este sa spui ca pacatul nu este pacat ... nu dommnle , daca canonul , porunca dumnezeiasca , spune ca cutare este pacat atunci in veac ramane pacat ... nu vine nu stiu care " intelept " de ieri de azi si invata ce il taie pe el capul intr-o biserica harica , dumnezeiasca ... biserica exista din veci si nu se desfiinteaza de inovatori ... inovatorii din toate veacurile au fost numai ereticii ... canoanele sunt insuflarea Duhului sfant nu sunt asa cum le vad ereticii , reguli omenesti , lumesti ... asta este erezie ... ba au mai ajuns sa considere , in spiritul lor depasitor de toatre cele sfinte , ca si sf taine ( taina nuntii ) sunt legi omenesti , lumesti ... auzi mai frate ! da ce eu sunt sectar de acuma ca asa vrea vsovi sau nu stiu care , ca sa consider sf taine reguli lumesti , omenesti ? apoi la ce bun , daca e asa , sa ne mai impartasim , daca sf taine sunt doar reguli omenesti ? atunci hai sa dam pe jos sf impartasanie si sa o calcam in picioare ca vacile , daca sf taine sunt numai reguli omenesti sau lumesti ... vai de voi cu " depasismul " vostru ... chestia asta cu depasirea celor sfinte din biserica , este curata erezie ... neaga harul din sf taine , odata ce le face reguli omenesti ... pai ce , sf taina a nuntii este sau nu sf taina ? iar daca este sf taina apoi are har dumnezeiesc in ea si nu este o regula lumeasca , omeneasca ... a face un blestemat de act trupesc ( din lumeasca si omeneasca dragoste ) inainte de sf taina a nuntii este pacat si pacat va ramane in vecii vecilor ...
deci vsovi , pentru mine ramai anatema , caci cuvintele pe care le-ai aruncat in final de presupusa pocainta , dupa ce ai osandit canoanele si sf taine , nu are nici o valoare ... nu se poate sa fii si cu diavolul si cu Dumnezeu ... alegi : ori sf taine si sf canoane , ori iubirismele lumesti dracesti sexoase cum ironic le-a numit cineva ... nimeni nu slujeste la doi domni ... in bisrerica nu sta decat aceia care au pocainta adevarata , caci nimeni nu s-a mantuit fara smerenie ...
|