Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
Citat:
În prealabil postat de vsovi
de ce nu pricepetzi ca potzi iubi atat daca eshti sub legea shi taina casatoriei cat shi daca nu eshti sub ea... iar daca acea iubire are roade copii nu inseamna neaparat ca sunt nascutzi din curvie fiindca nu sunt sub taina Casatoriei caci sunt sub ascultarea Dragostei curate, iar legea Harului, a dragostei curate este mai mare ca shi legea lumeasca a casatoriei
|
deci vsovi a spus : " ... sub legea shi taina casatoriei ... este mai mare ca shi legea lumeasca a casatoriei ... "
in aceste cuvinte ai socotit pacatul curviei dragoste curata si har dumnezeiesc , si care este mai presus de sf taina a nuntii , pe care ai numit-o lege lumeasca ...
asta este erezie si este sub mai multe anateme ale sfintilor parinti ... deci vosvi : anatema !
|
ai socotit dumneata mai omule...
dumneata nu shtii citi?
dumneata potzi face intzelegere prin comparatzie intre ce am scris eu shi ce scri dumneata ca ai priceput ca am scris?
poi uite cate erori, deci minciuni:
-spui ca am scocotit pacatul curviei cand eu tocmai ca m-am ferit sa-l socotesc
-apoi spui ca pacatul curviei l-am socotit dragoste curata shi Har Dumnezeiesc cand eu tzi-am spus ca Dragostea Curata este cea care te sfintzeshte sub Taina shi fireshte ca este mai mare Dragostea Curata caci Dumnezeu este Dragostea Curata... Credintza Desavarshita
-exista shi casatorii lumeshti shi nu eu ci tu ai afirmat ca am afirmat eu ca Taina Cununiei este o lege lumeasca, eu vroiam sa-tzi scot in evidetza ca asha o transforma mentalitatea shi superstitzia gurii lumii
nu draga Rafael, ci ceea ce este in mintea ta vrand sa legi pacatul curviei de dragostea curata din afara casatoriei aia este ce anatemizezi caci dumneata nu concepi dragostea oamenilor care nu sunt cununatzi shi nu vor sa curveasca...
deci tzi-ai dat anatemi propria interpretare absurda shi o vede oricine cum ai pricepu iarashi mai mult din ce am scris...
deci mai oameni bunei nu mai anatemizatzi shi datzi ca sclugi la Antihrist... ca inca mai shtiu ce scriu...
ca Dragostea curata care Domnul este, o intalnim shi necununata shi cununata shi tot ea, tot Dragostea Curata te sfintzeshte prin Taina Cununiei shi itzi da posibilitatea ca din dragoste shi nesilit de nimeni sa ramai din credintza shi pentru Hristos, fidel legii sfintzeniei in casnicia ta fatza de Dumnezeu shi fatza de sotzia ta...
ce legatura are asta cu pacatul curviei care dumneata il vezi obligator in afara casatoriei shi lipsind in mijlocul ei? ce legatira? ca sa faci pe Caiafa sau cum il chema pe intaistatatorul Sinedrului? "-Ai hulit, iata dovada, anatema!" bine ca nu-tzi rupi shi dumneata hainele... dar ce interese potzi sa ai ca ma doare capul... dumneata eshti doar pripit... sa fi sanatos shi iar te binecuvantez :)