binecavantarea ta este absurditate , nu am nevoie de iertarea ta sau de dragostea ta eretica sau de " binecuvantarea " ta care este in realitate blestem ... iar sfintii parinti au fost intotdeauna mult mai canonisti decat papa , caci papisca isi permite sa schimbe el canoanele sfintilor parinti caci se crede infailibil asa cum va credeti si voi ; iar sfintii nu si-au permis niciodata sa schimbe sf canoane ... iti repet : anatema si lui vsovi si lui achimovjan si lui dragomirna ... a anatemiza ( nu in sensul ca sa inventam noi anateme care nu au fost deja scrise ci de a recunoaste anatemele pe care le-au dat deja sf parinti si a le face cunoscute celor care le incalca si invata erezii ) nu este propriu numai calugarilor caci canoanele trebuie respectate si de mireni si nu numai de calugari ... iar a recunoaste anatemele sfintilor parinti , cum am facut eu cand v-am dat pe voi anatemei , asta trebuie sa fie recunoscute si de mireni si de calugari si de preoti ... si exista canon care zice " anatema celui ce nu zice anatema " , care trebuie respectat de toti , mireni si calugari si preoti ... deci nu mai cersiti degeaba vrajmasa impacare caci eu cu diavolul care invata prin voi nu ma impac deci nici cu voi , ci va dau mereu anatemei , si am sa va tot dau , pana o sa o lasati balta ... nu mai incercati sa ma convingeti pe mine de ereziile voastre caci va straduiti in van ; repet : anatema cu vsovi si cu achimovjan si cu dragomirna ...
|