View Single Post
Vechi 14.07.2008, 19:52:33
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
anatema inseamna : a fi despartit de sf biserica si de Hristos si a te duce in iad si a fi fiu al diavolului si nu al lui Dumnezeu ... deci cand eu dau anatemei nu fac altceva decat sa recunosc ca cutare persoana care invata erezii si ca pacatul nu e pacat este anatemizata de sinoadele ecumenice si de sf parinti si deci si eu o recunosc ca fiind sub anatema bisericii lui Hristos ... pe scurt : este anatema si nu se mantuieste daca nu isi recunoaste ratacirea si pacatul si nu se intoarce de la rau la bine ... nimeni nu se mantuieste in biserica fara pocainta dupa sfintele legi canonice numite dogme dumnezeiesti si dupa poruncile dumnezeiesti , caci daca raiul este plin de pacatosi pocaiti totusi nici un om mandru nu a intrat vreodata in rai : " nimic necurat nu va intra in imparatia cerurilor ........ nici desfranatii , nici adulterii , nici hulitorii ........ "

deci nu voi obosi absolut niciodata sa dau anatemei pe toti ereticii din veac si pana in veacul veacului , ci cu cat fac asta mai mult cu atata devin tot mai hotarat in a da anatemei pe eretici ... caci asta imi hraneste sufletul cu dumnezeiasca dragoste si imi da pacea despre care a spus Hristos : " nu precum lumea va da va dau Eu " ... si cu cat vad mangaierea sufleteasca care mi-o da Duhul sfant atunci cand dau anatemei pe eretici , cu atat ma intr-aripez mai mult cu dumnezeiasca dragoste si cu focul si dragostea marturisirii credintei ...
n-ai vrea cumva sa venim sa ne pocaim la tine Rafaele? ca am greshit fatza de canoanele din mintea ta fatza de care ai gasit dumneata ca invatzam noi erezii intzelegand mereu pe dos din ce scriu cei de pe forum? nu pricepi ca ce faci dumneata este osandire shi mai mult chiar te osandeshti singur caci tu pricepi greshit ce scriu altzii deshi tzi s-a explicat de multe ori ca rastalmaceshti?

ce importantza are daca dai dumneata anatemei pe x shi pe y... poi tzi-am mai spus sa fi sanatos mai frate, nu ma deranjeaza anatemele tale dar prin asta sa nu cumva sa crezi ca ai dreptate sau altzii de pe forum citind cu ce te ocupi dumneata cred ca ai dreptate shi fac shi ei asemenea tzie...

Nu Domnule caci a lui Hristos e judecata...

Dar dumneata sa fi sanatos shi pune-i pe altzii sa respecte canaonul inloc sa-l respectzi dumneata .... shi doar dumneata... sa vezi unde o sa ajungi...

mie tzi-am spus ca imi faci bine ca ma mantui prin ceea ce faci "Bucuratzi-va shi va veselitzi cand ...." dar imi e sa nu te atace cel rau deci iata ca ma shi rog pentru tine sa-tzi revi in fire... caci cel rau cred ca vrea sa te piarda shi sa te faca de rushine tocmai pentru ca iata se pare ca tzii la sfintele canoane, deci le iubeshti, lucru care este frumos... dar nu le pune pe umerii altora ci i-atzi dumneata nevointza de acolo.... shi cand te linishteshti ia shi citeshte de la inceput shi vei vedea cine a avut dreptate shi cine a venit cu inovatzii shi nu este conform canoanelor... dar canoanele nu se respecta un punct da shi restul nu shi pentru ala care zicem da facem mare cearta shi scandal ca degeaba trecem la o materie daca picam la restul... :)
Reply With Quote