View Single Post
Vechi 15.07.2008, 12:18:54
vsovi vsovi is offline
Banned

Data înregistrării: 16.02.2007
Locație: har†>>>s'C'e'r
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de emanuel2007
anatema celui ce nu zice anatema : costel creca te simti ...
anatema si cu dragomirna ...
eu am dat suficiente argumente ca este erezie a considera curvia nepacat si am fost cat se poate de ingaduitor si iertator ... dar sa iert ca voi ereziile pana acolo incat sa zic ca nu sunt erezii , asta nu o voi face ... eu nu vorbesc in numele sf parinti ci respect invatatura lor ... caci nu am adus nici o inovatie ci am repetat invatatura lor ... innumele sf parinti si ortodoxiei vorbesc numai aceia ca vsovi si ca voi care aduce propriile voastre invataturi si vreti sa fie luate de bune ... ma faci sa rad de tine ... ce erezii spui ... ai infumurare si mandrie cu caru si te consideri mai presus de sf parinti si de sinoadele ecumenice ...
caci nu numai a ierta este pentru ortodocsi caci de aia spunem " si ne izbaveste pe noi de cel viclean " ...
Draga rafael, cum sa te linishtesc... (shtiu ca nu primeshti linishtire de la eretici)

poi cine altcineva a sustzinut ca CURVIA nu este pacat? decat tu sustzii ca o sustzinem noi...

cine contrazice pe sfintzii parintzi shi cine inoveaza? decat tu sustzii ca o fac ceilaltzi numai tu nu... deci ei sunt eretici shi tu nu...

ce invatzaturi propovaduim noi? decat cele sustzinute de sfintzii parintzi cu care ne ridiculizezi shi ne acuzi pe noi?

cine se considera mai sus ca sfintzii parintzi? decat dumneata ca mereu afirmi asta despre altzii shi despre tine nu, ca tu afirmi erezia noastra shi nu sfintzii ne-o afirma ci tu in numele lor... deci cine se considera sus?

dumneata nu vezi ca toate argumentele pe care le ridici sunt in favoarea ta shi ma intreb ca sa ce? ii pui pe altzii la zid shi ce ciudat este ca tu te apropii mereu de plutonul de executzie... domnule nu te mai suicide public ca exact in ispita asta l-a atras pe Mantuitorul caci ducandu-l satana la Templu shi suindu-l in varful turlei i-a zis, arunca-te jos ca ingerii vor avea grija sa nu tzi se vateme absolut nimic, te vor purta pe bratze... iar Mantuitorul i-a zis "inapoia mea satana, caci este scris sa nu ispiteshti pe Domnul Dumnezeul Tau"

deci daca incoltzeshti pe altzii shi de la un momentdat incepi sa te simtzi tu incoltzit de propriile vorbe cu care ai acuzat in neshtire pe altzii, nu incerca sa te tzii de autoindreptatzire cu sfintzii parintzi shi cu canoanele ca ei nu te indreptatzesc pe tine ci pe cel ce se smereshte shi lasa dreptatea shi judecata in seama lui Dumnezeu, iar dumneata incearca sa vezi maidegraba daca in loc sa fi rob dreptatzii nu cumva ai devenit intretimp ighemon... crezand ca shi sfintzii au fost ighemoni... nu ci ei ca nishte miei fara glas au fost trimishi intre lupi... pe cand dumneata ca un lup se pare ca eshti trimis intre oi...

deci draga Rafael... unde vezi dumneata infumurare shi mandrie comparand mereu cu susul shi cu josul sfintzilor parintzi, cunoshti dumneata ascultarile fiecaruia?

nu vezi ca decate ori pare ca trebuie sa dai altuia dreptate fugi la canoane shi la scrierile sfinte ca sa-i indreptatzeshti pe sfintzi shi astfel sa ai shi tu dreptate de pe pozitziile lor shi sa nu mai fi nevoit sa-tzi recunoshti greshala... poi pozitziile lor erau smerite caci "Sunt smerit shi Bland cu inima" pe cand dumneata te-ai urcat pe capitza shi numeri paiele de sub tine...

deci draga Rafaele te rog pentru ultima data revino-tzi in fire ca altfel ne suparam rau de tot... i-atzi crucea ta shi nu a sfintzilor parintzi shi urmeaza lui Hristos ca dumneata nu ai dus crucea lor ca daca tzi-ar fi dat o bucatzica ai fi urlat asha cum faci acum ca e erezie sa tzi se puna in spinare un mic pacat pe care nu l-ai facut, dar atunci cand pui dumneata la altzii gramezi de paie... deci ai grija ca fiind cocotzat pe capitza sa nu vina un om rau shi sa-i puna foc, ca atunci patzeshti shi dumneata ca meshterul manole... ca shi acela s-a laudat la negru voda ca putem face o manastire shi mai frumoasa shi mai aratoasa pentru pomenire... ca doar ce manastire putea fi mai frumoasa decat aia in care shi-a sacrificat propria sa fericire shi viatza... deci mintzea shi se lauda shi negruvoda s-a prins shi le-a luat scarile shi astfel shi-au dat shi viatza lor pentru ea nu numai a altora gasindu-shi sfarshitul lor de meshteri mari, calfe shi zidari... 25x???:(:(
Reply With Quote