Subiect: dragostea
View Single Post
Vechi 12.11.2006, 20:13:53
Va_iubesc Va_iubesc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.09.2006
Implicit

Citat:
În prealabil postat de maria55
Si apoi Elena ,te-ai gindit vreodata ca unul care este toata ziua pe forum ,poate chiar se roaga ?
Cum ? Are castile la urechi si asculta slujbe ,cintece religioase , mai arunca din cind in cind o privire alaturi !
Ma rog la Dumnezeu sa-mi ia toate gindurile "straine " fata de aproapele meu .
Si mergind pe strada ,il vad dar nu stiu ce -i face mintea .

Si findca tot veni vorba te-asi ruga daca vrei sa-mi spui si mie doua cuvinte despre rugaciunea "Slava ", din credo.ro, muzica si poezie. Nu inteleg primele rinduri. Primul, nu pot sa-l descifrez iar mai departe nu inteleg cele doua rinduri "pomenirea innoirilor....". Ce inseamna ? Si apoi la urma sint pomeniti purtatoroii de chinuri ( e extraordinara!). Poate oricine sa-mi explice daca vrea. Nu pot decit sa ma bucur .Dar ma tem insa ca voi fi trecuta cu vederea. Cum vrea Domnul !
Binecuvintare !
Maria draga, nu te trece nimeni cu vederea. Daca nu ti se raspunde e poate fiindca oamenii nu au avut timp sau n-au vazut mesajul tau. Asa cred.

"Si apoi Elena, te-ai gindit vreodata ca unul care este toata ziua pe forum ,poate chiar se roaga?
Cum ? Are castile la urechi si asculta slujbe, cintece religioase, mai arunca din cind in cind o privire alaturi!"

Problema noastra nu e ce face celalalt, ci ce fac eu. Eu privesc spre celalalt si iau numai ce vad bun si care merita urmat, restul nu-l iau in considerare. Aspectele negative le privesc numai la mine si sper ca Dumnezeu sa ma ajute sa le depasesc.
Legat de statul pe forum, fiecare trebuie sa vada ce-i aduce lui personal si de ce se afla aici. Daca simte ca internetul devine o necesitate si conduce la a-si pierde libertatea si timpul, atunci internetul a devenit un mic idol. Asa ca trebuie renuntat o perioada sau definitiv.

Ca si cu televizorul. Eu am renuntat total la televizor, fiindca nu eram in stare sa ma abtin, vedeam cum imi pierdeam timpul si linistea, cum nu mai citeam, cum Dumnezeu incepea sa treaca pe un loc secundar, deci am spus STOP si am dat afara ispita din casa. Ma uitam in general la documentare (de istorie, geografie, spirituale, culturale, arta, etc), adica nu era ceva chiar nociv, dar in ce este bun poate sa fie si ceva rau daca e folosit fara masura.

Sunt unii care pot avea televizor sau internet, fiindca stiu sa se metrizeze bine. Urmaresc programul si se uita o data, de doua ori pe saptamana o ora sau doua, deci un total de 4 ore. Nu e mult. Dar sunt putini care pot sa faca asta. Dar cand ajungi sa vii acasa si primul lucru pe care-l faci e sa dai drumul la televizor, cand mananci in familie in fata televizorului ajungandu-se sa se traiasca in familie ca intre straini, cand lasi totul ca e un meci sau o telenovela, acolo e o problema.

O sa va povestesc ceva din viata mea. Eram la un prieten in Grecia. Locuieste la ultimul etaj dintr-un bloc, in centrul Atenei, si are terasa in jurul apartamentului. Are 80 de ani si o viata spirituala de invidiat. Stateam intr-o seara pe terasa, in tacere si priveam la colinele din jur, la luna si la stele si imi spunea: "Priveste in jur." Nu-mi place sa ma uit prin casele oamenilor, dar atunci am fost atenta. In aproape toate apartamentele oamenii erau in fata televizorului, chiar mancau in fata televizorului, unii stateau pe terasa si se uitau de aici la un televizor gigant din casa. Continua "Singurul mod de a-ti pastra libertatea e sa te tii departe de tot ce ti se poate inocula in gandire prin intermediul televizorului. In rugaciunea inimii pe care o zic aici, Hristos nu poate sa-mi aduca nimic nociv, asa ca ma bucur si sunt liber impreuna cu EL." Mi-a aratat televizorul lui...un alb-negru lasat de cateva zeci de ani in debara. Am inteles ca asa se face cu ispita.

Mai am o prietena. Sora ei, dupa o vizita la Pr. Cleopa, cand s-a intors acasa, a scos televizorul in curte si la spart cu toporul. Eu, in spirit mai economist, l-am vandut. Vedeti si voi ce varianta alegeti.

Revenind la statul pe forum, eu am intrat prima data acum doua luni. Am discutat cu duhovnicul meu, care mi-a zis ca daca stau mai mult pe forum sa inmultesc si rugaciunea fata de Dumnezeu. Adica daca stau 2 ore pe forum, lui Dumnezeu sa-I dau mai mult de doua ore. Va dati seama ca nu pot sa stau 10 ore pe forum ca altfel trebuie sa priveghez toata noaptea... Asa ca incerc sa am masura. :)

Elena

PS: Nu stiu la ce rugaciune "Slava" te referi. Daca vrei sa o scrii ca sa intelegem mai bine.
Reply With Quote