Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 15.07.2008, 22:04:29
7th_Brigade_TzHL 7th_Brigade_TzHL is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.03.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de albastru_sifonat
Eu cred in Dumnezeu, dar nu in dumnezeul pe care il propovaduieste biserica crestina si asa. Cred in dumnezeu in masura in care el e Absolutul.
Poate nu e usor intotdeauna sa crezi, insa fericiti sunt aceia care cred:
Ioan 1:12. Si celor cati L-au primit, care [color=red]cred in numele Lui[/color], le-a dat putere ca sa se faca [color=green]fii ai lui Dumnezeu,[/color]

Pana la urma o persoana nu crede daca ea alege sa nu creada. Este o problema de alegere, pentru ca Dumnezeu ne da posibilitatea de a alege intre 2 cai:
Deuteronom 30
15. Iata eu astazi ti-am pus inainte viata si moartea, binele si raul,
(...)
19. (...) [color=red]Alege[/color] viata ca sa traiesti tu si urmasii tai.

Chiar daca unii sustin astazi ca ei nu cred pentru ca nu au motive. Este un paradox aici: Dumnezeu ne da toate motivele ca sa il alegem daca vrem, si oamenii acestia nu se pot dezvinovati:
Romani 1:20. Cele nevazute ale Lui [color=blue]se vad de la facerea lumii[/color], intelegandu-se din fapturi, adica vesnica Lui putere si dumnezeire, asa ca ei sa fie [color=green]fara cuvant de aparare,[/color]

Citat:
antropomorfismul lui dumnezeu, bunatatea lui
Dumnezeu are afecte, si e normal sa fie asha pentru ca El l-a creat pe om:
Facerea 1:27. si a facut Dumnezeu pe om [color=red]dupa chipul Sau[/color]; dupa chipul lui Dumnezeu l-a facut; a facut barbat si femeie.
Paradoxal Dumnezeu are si manie:
Romani 1:18. Caci [color=red]mania lui Dumnezeu[/color] se descopera din cer peste toata faradelegea si peste toata nedreptatea oamenilor care tin nedreptatea drept adevar.
Dar Dumnezeu e si bun:
Romani 2:4. Sau dispretuiesti tu [color=red]bogatia bunatatii Lui si a ingaduintei si a indelungii Lui rabdari[/color], nestiind ca bunatatea lui Dumnezeu te indeamna la pocainta?

Citat:
Pana la urma si Hristos a comis suicid prin faptul ca el a venit in lume ca sa moara pt oameni.
Citeste te rog cine a batut cuiele in mainile si picioarele Domnului Iisus Hristos. Au facut acest lucru practic soldati romani. Cei care au instigat la osanda au fost mai marii evreilor. Cei care au facut pacatele au fost toti oamenii. Practic Domnul Iisus Hristos nu a fugit de moarte e adevarat, dar nu trebuie confundat [color=blue]curajul si ascultarea Lui de a nu fugi,[/color] si de a accepta paharul pacatelor noastre, cu sinuciderea. Lui nu i-a fost usor:
Marcu 14:36. si zicea: Avva Parinte, toate sunt tie cu putinta. [color=red]Departeaza paharul acesta de la Mine.[/color] Dar nu ce voiesc Eu, ci ceea ce voiesti Tu.
Observi ca nu a fost intentia mortii?