Citat:
În prealabil postat de vsovi
daca ai fost ortodox, cine "te-a ajutat" sa devi sectant? 8x:(:(???
|
Sunt de acord cu raspunsul lui TFL. As vrea sa fac doar o completare la ce a spus: am fost "mai mult decat ajutat" cand am fost facut ortodox. Printr-un botez nebiblic, altcineva a ales in locul meu ce credinta sa am. "BOTEZUL, care nu este o curatire de intinaciunile trupesti, ci MARTURIA UNUI CUGET CURAT INAINTEA LUI DUMNEZEU"(1 Petru cap 3:21). Eu nu am putut da nici o marturie cand aveam doar doua luni de la nastere.
Cand am devenit "sectant" m-a ajutat Bunul Dumnezeu. Am fost contactat de persoane de la diferite religii, am studiat impreuna cu ele, dar nu m-au convins. Incepusem sa cunosc Cuvantul lui Dumnezeu. Ajunsesem intr-un impas, cand incepusem sa cred ca nu exista nici o biserica adevarata, care sa respecte Sfanta Scriptura.Cochetam cu ideea ca va trebui sa studiez bine Sfanta Scriptura si sa incerc sa fac voia Domnului fara sa fac parte din vre-o biserica. Am inceput sa ma rog Domnului, singur in odaita mea, sa ma calauzeasca. Intr-una din serile urmatoare am prins un post de radio religios. Emitea cate doua ore in fiecare seara. Am fost placut surprins de modul clar in care se vorbea pe acel post. Imi luam notite si verificam cu Sfanta Scriptura ce se spunea. Ceea ce-mi placea era faptul ca am ascultat multe seri la rand acel post de radio si nu am reusit sa descopar carui cult apartineau vorbitorii. Vorbeau despre Dumnezeu, jertfa, mantuire, moralitate, etc. fara sa pomeneasca cine sunt. Povestea este lunga, asa ca o scurtez. Dupa un timp, am reusit sa vizitez biserica din care fac parte. Am participat la activitatile bisericii, mai mult de un an de zile, apoi am fost examinat si botezat. La primul botez, pe care l-am solicitat, cand eram convins ca am gasit ceea ce cautam, am fost sfatuit sa mai am rabdare. Mi s-a spus ca sunt de prea putin timp venit in biserica si s-ar putea sa nu am convingerile bine formate. In biserica din care fac parte intra numai cei care sunt ferm convinsi ca trebuie sa faca acest lucru. Cunosc persoane care frecventeaza biserica de ani de zile, dar inca nu au decis sa se boteze. Nimeni nu "le ajuta" sa faca acest lucru.