Pt Ecaterina: Nu am propria familie, decat pe cea in care m-am nascut, dar sper ca pot sa-ti raspund cat de cat la obiect. In primul rand, cat de putina credinta ai, nu renunta la ea, si incearca sa te apropii si mai mult de Dumnezeu, dar intr-un mod mai putin stresant, incearca sa-ti dai seama ca ai nevoie de Dumnezeu in viata ta dar intr-un mod mai personal. Adica sa gasesti mangaiere in Rugaciunea (zilnica) in primul rand, liniste sufleteasca la fiecare Sf Liturghie la care mergi (si unde tb sa-l duci si pe copilasul tau si sa-l impartasesti - poate ca deja o faci, si atunci deja esti pe drumul cel bun!), sa mai citesti si cate o carte ortodoxa, din care nu se poate sa nu simti ca te hranesti cu ceea ce ese scris acolo spre folos tuturor credinciosilor, mai putin sau mai mult credinciosi. Iti recomand cartile Maicii Siluana - am tot facut reclama pe aici, dar nemascata... :p Eu chiar m-am folosit si ma folosesc f mult de sfaturile Maicii.
In sfarsit, nu-i deloc aiurea mesajul tau, cred ca sunt atat de multi oameni care trec prin ce treci si tu, eu personal cunosc destui... Si eu am trecut printr-o depresie, dar nu am fost diagnosticata decat dupa ce-am scapat de ea... - diagnosticul, desi tarziu, mi-a fost pus de un psiholog, deci a fost o boala si la mine. In fine, eu voiam sa spun ca am scapat de starile depresive (care au durat destul de mult, mai bine de un an de zile, si care erau provocate atat de stres cat si de diferite probleme care simteam ca ma depasesc) numai cu ajutorul lui Dumnezeu, si prin asta insemnand ca am inceput sa respect un anumit program de viata. O sa-ti dai seama la inceput ca este cam greu, daca nu imposibil, dar daca iti propui cu adevarat, vei reusi! Dar, in nici un caz nu trebuie sa te "izolezi" de cei din jur, pt ca atunci, pierzi sensul credintei... Pur si simplu fa un pic de loc si pt Dumnezeu, si o sa-i aduci si pe cei apropiati tie, un pic mai aproape de El, mai ales pe cei din propria familie. Trebuie sa ai incredere, si sa nu renunti!
Poate ca prin criza aceasta, Dumnezeu vrea sa-ti spuna ceva, si cu siguranta prin tine El vrea ca si familia ta sa cunoasca bucuria si pacea credintei, adica beneficiile reale ale credintei in Dumnezeu...
Sper ca-ti vor raspunde si persoane care au un pic mai multa experienta, si ca nu am fost "pe langa", in interventia mea. Roaga-te foarte mult la Maica Domnului, si te va ajuta sigur!! Si la Sf Nicolae poti sa te rogi, pt ca ii ajuta mereu pe tineri!
|