1. Omul prin faptul ca are posibilitatea de a alege, se aseamana cu Dumnezeu. Daca n-ar fi putut sa aleaga ar fi fost un robot.
Deuteronom 30
15. [color=green]Iata eu astazi ti-am pus inainte viata si moartea, binele si raul,[/color]
(...)
19. Ca martori inaintea voastra iau astazi cerul si pamantul: viata si moarte Zi-am pus eu astazi inainte, si binecuvantare si blestem. [color=red]Alege viata[/color] ca sa traiesti tu si urmasii tai.
20. Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, sa asculti glasul Lui si sa te lipesti de El; caci in aceasta este viata ta si lungimea zilelor tale, ca sa locuiesti pe pamantul pe care Domnul Dumnezeul tau cu juramant l-a fagaduit parintilor tai, lui Avraam, lui Isaac si lui Iacov ca il va da lor".
El a stiut inainte ca noi suntem predispusi pacatului:
Deuteronom 31:20. Caci [color=green]Eu ii voi duce in pamantul cel bun[/color], unde curge lapte si miere, dupa cum M-am jurat parintilor lor, si [color=blue]vor manca, se vor satura, se vor ingrasa[/color], [color=red]se vor indrepta spre alti dumnezei[/color] si vor sluji acelora, iar pe Mine Ma vor lepada si vor calca legamantul Meu, pe care l-am dat lor.
2. A fost necesar ca Domnul Iisus sa se jertfeasca pentru ca prin caderea noastra in pacat noi nu mai aveam sfintenia necesara ca sa fim aproape de el. Prin jertfa lui Iisus, nesfintenia noastra a cazut asupra Lui si El prin sangele lui a curatit si a sfintit biserica noastra, ca sa putem din nou sa stam aproape de un Dumnezeu Sfant:
1 Petru 1:15. Ci, dupa Sfantul Care v-a chemat pe voi, [color=red]fiti si voi insiva sfinti in toata petrecerea vietii.[/color]
3. Dumnezeu a stiut de riscul de a investi omul cu capacitatea de a alege. Dar pentru libertatea noastra era corect ca el sa ne dea acest drept.
|