McGigi
Am mai spus-o undeva pe acest forum: atitudinea aceasta aparent generoasa ca toate religiile/confesiunie sunt bune este de inteles pentru cineva care nu este implicat prea mult viata crestina. Pe masura ce incearca sa treaca de la imaginar la real, este pus in seama unor alegeri. Asa va constata ca daca este sincer cu sine insusi, nu poate sa fie simultan mai multe lucruri. Ne place sau nu, crestinismul este exclusivist. Mantuitorul a spus: "Cine nu este cu mine, este impotriva mea. ... Cine nu aduna cu mine, risipeste." Sfintii Parinti ai Bisericii sunt exclusivisti. Ei nu au incetat sa combata abaterile de la credinta si sa condamne in sinoade pe eretici. De ce? Pentru ca ereziile lupta impotriva adevarului si pericliteaza mantuirea.
Faptul ca te-au socat anumite lucruri spuse de mine denota ca nu esti familiarizat cu subiectul. Eu nu fac altceva decat sa redau idei din traditia ortodoxa. Poate ca tu ai o problema cu ortodoxia. Your problem, not mine! Inseamna ca daca l-ai citi pe Sf. Iustin Popovici - care combate din rasputeri umanismul si propune divino-umanismul Bisericii, l-ai considera un monstru, cand in realitate a fost unul din cei care a gustat din iubirea divina.
Pentru ca ultimul meu mesaj era legat de papalitate si tu crezi ca n-am avut argumente convingatoare, poate ca ar fi bine sa deschidem un topic dedicat acestui subiect. Acolo vei avea ocazia sa expui punctul tau de vedere argumentat asupra problemei. Vei avea ocazia sa arati ca papa este "Vicarius Filii Dei" (=Loctiitorul Fiului lui Dumnezeu).
Candva Pr. Profesor Vasile Mihoc ne-a cerut sa adunam literele cu semnificatie numerica din "VICARIVS FILII DEI".
I=1 ; V(U)=5 ; L=50; C=100; D=500.
V + I + C + I + V + I + L + I + I + D + I =
5 + 1 +100+ 1 + 5 + 1 + 50+ 1 + 1 + 500+ 1 = 666
Antihrist inseamna si cel care se opune lui Hristos, dar si cel care se pune in locul lui Hristos.
|