Citat:
În prealabil postat de cristitodoran
La fel orice om isi poate construi o filosofie ca sa creada.
|
Crestinismul nu este o filosofie:
1 Corinteni 1
17. Caci Hristos nu m-a trimis ca sa botez, ci sa binevestesc, dar [color=blue]
nu cu intelepciunea cuvantului, ca sa nu ramana zadarnica crucea lui Hristos.[/color]
18. Caci cuvantul Crucii, pentru cei ce pier, este nebunie; iar pentru noi, cei ce ne mantuim, este puterea lui Dumnezeu.
19. Caci scris este: "Pierde-voi intelepciunea inteleptilor si stiinta celor invatati voi nimici-o".
20. Unde este inteleptul? Unde e carturarul? Unde e cercetatorul acestui veac? [color=green]
Au n-a dovedit Dumnezeu nebuna intelepciunea lumii acesteia?[/color]
21. Caci de vreme ce intru intelepciunea lui Dumnezeu lumea n-a cunoscut prin intelepciune pe Dumnezeu, a binevoit Dumnezeu sa mantuiasca pe cei ce cred prin nebunia propovaduirii.
22. Fiindca si iudeii cer semne, iar elinii cauta intelepciune,
23. Insa noi propovaduim pe Hristos cel rastignit: pentru iudei, sminteala; pentru neamuri, nebunie.
24. Dar pentru cei chemati, si iudei si elini: pe [color=red]
Hristos, puterea lui Dumnezeu si intelepciunea lui Dumnezeu.[/color]
25. Pentru ca fapta lui Dumnezeu, socotita de catre oameni nebunie, este mai inteleapta decat intelepciunea lor si ceea ce se pare ca slabiciune a lui Dumnezeu, mai puternica decat taria oamenilor.
Citat:
N-am nevoie de justitia creatorului vostru. Nu am cerut sa fiu creat.
|
Ioan 15
22. [color=blue]
De n-as fi venit si nu le-as fi vorbit, pacat nu ar avea;[/color] dar acum n-au cuvant de dezvinovatire pentru pacatul lor.
(...)
24. [color=red]
De nu as fi facut intre ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a facut pacat nu ar avea;[/color](...)
Citat:
Oricum pretindeti ca stie tot ce o sa fac in viata asa ca ce rost mai are...
|
Dumnezeu stie ca suntem predispusi la pacat, dar tot El stie ca daca ne intoarcem la El vom fi iertati:
Isaia 55:7. Cel rau sa lase calea lui si omul cel nelegiuit vicleniile lui si sa se intoarca spre Domnul, [color=green]
caci El Se va milostivi de dansul, si catre Dumnezeul nostru cel mult iertator[/color]