Subiect: Ateismul
View Single Post
Vechi 17.07.2008, 21:36:04
cristitodoran cristitodoran is offline
Member

Data înregistrării: 03.07.2008
Implicit

Citat:
În prealabil postat de georgeval
Credinta nu este un act irational, ci suprarational. Ai invocat logica. Dupa logica lui Aristotel, sau mai exact, dupa principiul tertiului exclus, raspunsul la intrebarea: Cine L-a facut pe Dumnezeu? nu este omul. Iata rationamentul. Daca intreb cine L-a facut pe Dumnezeu? Un alt Dumnezeu. Si pe Dumnezeul lui Dumnezeu? Un alt Dumnezeu. Si ca sa nu cadem in regresiune la infinit(sau sa intreb la infinit), conform principiului tretiului exclus, trebuie sa existe din vesnicie un Miscator Nemiscat sau o Cauza Necauzata (Vezi Aristotel). Atentie principiul nu trebuie demonstrat.
Ti-am raspuns, dar nu direct ci printr-un post unui alt coleg de-al tau de deziluzii, dar nu ma deranjeaza sa ma repet. Am sa fiu mai clar.

1. Apelul la autoritate nu este un argument valid, cu totii facem greseli, Aristotel nu e fara de greseala.
2. Orice lucru trebuie demonstrat, mai ales un principiu FILOZOFIC. Ce ai citat nu este o axioma stiintifica ci un principiu filosofic, ca de exemplu "COGITO ERGO SUM" sau "Dumnezeu este mort!" cred ca stii de cine e spus. Dupa rationamentul tau nici ultimul nu trebuie demonstrat. Am fost obiectiv cu ocazia asta, puteam folosi argumentul dupa logica ta.
3."Daca intreb cine L-a facut pe Dumnezeu? Un alt Dumnezeu. Si pe Dumnezeul lui Dumnezeu? Un alt Dumnezeu. Si ca sa nu cadem in regresiune la infinit(sau sa intreb la infinit)" - asta se numeste un paradox. Daca se ajunge la un paradox inseamna ca undeva rationamentul este gresit.

O mica remarca rautacioasa:

Dumnezeul este ateu, deoarece el nu crede ca are creator.

Daca va deranjeaza prea tare, nu o luati in seama.

Cred ca iar am fost cam arogant, imi cer scuze, am sa incerc sa ma mai moderez.

Astept comentariile.